USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи цікавить депутатів доля луцького спорту

20 Квітня 2015 11:41
Вивчити, наскільки ефективними були управлінські рішення в галузі спорту та визначити певний відсоток міського бюджету, що виділятимуть на розвиток фізичної культури та спорту у місті хочуть представники депутатської групи «Новий Луцьк».

Одним з авторів проекту рішення є член депутатської групи «Новий Луцьк» Микола Дендіберін, який доповідатиме під час чергової сесії міськради.

Так, постійній комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму доручать дослідити питання щодо справжнього стану речей у сфері фізкультури та спорту, перевірити, наскільки були ефективними управлінські рішення в цій галузі протягом 2011-2014 років, а також вивчити питання про можливу конкуренцію чи неузгодженість дій у сфері фізичної культури та спорту між органами державної влади та органами місцевого самоврядування.

Автори документа переконані, що було б доцільним, аби комісія змогла напрацювати, а згодом міська рада затвердила чітку усталену суму коштів або відсоток від міського бюджету, який щороку виділявся б для розвитку спорту. Зі слів Миколи Дендіберіна, неможливо розвивати певну галузь, якщо її фінансування здійснюється за остаточним принципом. Останнім часом, мовляв, спорт та фізична культура у місті розвивалися у спосіб «якщо є вільні гроші, то ми їх дамо, немає грошей – буде за рахунок спонсорів або взагалі ніяк».



Тому поступово база спортивних споруд стає морально застарілою та фізично знищується, а заходи фізичної культури та спорту щороку фінансуються настільки погано, що назвати їх масовими заходами навряд чи можна.



Як, своєю чергою, розповів керівник депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, відповідно до проекту рішення, до завдань постійної комісії належатиме перевірка ефективності використання спортивних споруд у Луцьку. Так, на думку депутатів, не всі спортивні зали шкіл та спортмайданчики використовуються ефективно. Частина з них простоює, або про них не знає більшість лучан, тож варто популяризувати серед населення можливості винаймання цих залів, що є з одного боку додатковим заробітком, а з іншого – можливістю оздоровлення населення в цілому.





Відтак, депутати прагнуть запровадити культуру здорового способу життя та зайняття спортом серед лучан, адже можна розвивати лише аптеки та лікарні, а можна оздоровлювати людей. Як показує практика, оздоровлення людини та вплив на її спосіб життя, формування здорового способу життя виявляються для держави дешевшими, ніж будівництво лікарень та винайдення нових ліків.

Передбачається, що саме Микола Дендіберін очолюватиме групу із вивчення цього питання, як представник профільної депутатської комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А2А Показати IP 20 Квітня 2015 14:14
А Микола Дендіберін не розповів коли відновить розоране ним поле на вул. Глушець навпроти Київського майдану?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus