USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Якою буде фан-зона в Луцьку

9 Червня 2016 13:01
Луцьк став 11 містом в Україні, яке змогло організувати фан-зону для перегляду матчів Чемпіонату Європи з футболу «Євро-2016». Організатори планують, що екран, розміром 3х4 метри, працюватиме з 12 до 24 години щодня з 12 червня по 10 липня.

Про це стало відомо під час прес-конференції з приводу організації фан-зони в місті сьогодні, 9 червня.

Нагадаємо, Європа в очікуванні найголовнішої футбольної події року «Євро-2016». До слова, у складі збірної України є й волиняни.

Організатори фан-зони – громадська організація «Volfest», головний спонсор – ПАТ «Луцьксантехмонтаж № 536». Голова ГО «Volfest» Валерій Пельц повідомив, що тривалий час велися переговори з каналами, які мають ліцензії на проведення трансляції, і їх вдалося вмовити на вигідну ціну. На екрані, який буде встановлений на місці «фонтану», транслюватимуться всі ігри «Євро-2016», у тому числі й матчі серії плей-офф.

В Україні такі фан-зони організовують лише 11 міст, у тому числі й Луцьк. Цього року, кажуть організатори, фан-зона буде менша, аніж в 2012 році. Відкриють майданчик матчем «Україна-Німеччина» 12 червня.

«Просимо пробачення в мешканців Луцька, які живуть в центрі. Ми обіцяємо зменшувати децибели звуку, щоб не заважати містянам відпочивати», - каже Валерій Пельц.

Роботу фан-зона, яка називатиметься «Територія футболу», завершуватиме о 23.45. Що ж до зручностей, то організатори обіцяють встановити за потреби більшу кількість біотуалетів, які будуть розташовані поруч палацу культури міста. Прибирати сміття також будуть постійно: щоранку Театральний майдан буде таким як до приходу футбольних фанів. Але лучан, водночас, просять пам’ятати про відповідальність перед іншими городянами. В центрі буде посилена охорона громадського порядку та постійно чергуватиме карета швидкої допомоги.

Очікується, що фан-зона вмістить до 3 тисяч відвідувачів. Організатори наголошують: ця фан-зона, за станом на сьогоднішній день, - єдина ліцензійна в місті. Бари та ресторани мають право транслювати футбол в своїх приміщеннях, за умови якщо туди вхід буде безкоштовним.

Запланували поруч також невелику фуд-зону з барбекю, також планується, що тут продаватиметься безалкогольне пиво в пластиковій тарі. Щоправда, ще є чимало організаційних питань щодо фуд-зони. Що ж до продажу алкогольних напоїв на винос в прилеглих магазинах, особливо в скляних пляшках, як це було у 2012 році, то в міській раді обіцяють подумати про це питання, зазначив заступник міського голови Юрій Моклиця.

Окрім прямих трансляцій на «Території футболу» планують транслювати повтори найцікавіших матчів. Фан-зона працюватиме щодня, але за хороших погодніх умов: якщо будуть несприятливі умови, трансляції не буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Поц Показати IP 9 Червня 2016 13:25
україна програє, кінець!
)) до Поц Показати IP 9 Червня 2016 14:26
Будь ласка, не міняй свій нікнейм !! Це кредо вже ))
Закон Показати IP 9 Червня 2016 14:03
Пельц пише:«Просимо пробачення в мешканців Луцька, які живуть в центрі. Ми обіцяємо зменшувати децибели звуку, щоб не заважати містянам відпочивати» Пельц! Ви шо не знаете закону,що після 22 години припиняються усі шумні заходи? Читайте: 22.00 до 8.00 ( нічний час ) , суворо забороняється голосно співати і кричати , використовувати звуковідтворювальну апаратуру і інші джерела шуму . Стаття 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає відповідальність за порушення тиші в громадських місцях . Покарання за подібне порушення . Ви ж, здаеться той, хто також хоче у Європу. Ви голосуете - Луцьк Європейське місто. А цим заходом місяць не будуть давати спати нормально жителям громади. А хто надав дозвіл на цей, по суті добрий захід, чому не обумовлено що шумні дебели будуть тут тільки до 22 години?
Волфест до Закон Показати IP 9 Червня 2016 16:45
по іншому не можна буде показати матчі збірної України. Тому максимум, що можна запропонувати це зменшення децибел
Анонім до Волфест Показати IP 9 Червня 2016 21:57
Нафіг такий волфест, який фестить нездоров'я членам громади. Все,що повязано з людьми повинно базуватися на законах. Луцьк європіське місто шляхом прушення адміністративного кодексу?
ц до Анонім Показати IP 10 Червня 2016 07:23
прийдете на фан зону і скажете фанатам, що не можна дививтись футбол бо це не по кодексу))))))) вони вам скажуть, що про вас думають
Ігор Показати IP 9 Червня 2016 16:44
УУУУРРРРРАААААА я не вірив, що хтось це зробить)))))))))))))) Дякую!!
Анонім Показати IP 9 Червня 2016 18:14
За фан зону в центрі міста.
Таня Показати IP 9 Червня 2016 19:44
Пельц ти реально молодець
Анонім Показати IP 13 Червня 2016 13:13
Сьогодні буде трансляція?
Бонні Показати IP 21 Червня 2016 14:20
Чому не для здоров'я? Навпаки, повболівати на свіжому повітрі краще, ніж нидіти перед телевізором чи десь в барі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus