USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Чи є життя після пенсії: інтерв'ю інста-бабці з Луцька Степаниди Цвіт

18 Грудня 2016 08:00
Перший в житті ефір фотоблогерки з Луцька, яка нещодавно стала зіркою інтернету, Степаниди Цвіт відбувся на «Громадському радіо».

Фотоблогерка Степанида Цвіт (hipsta_granny) розповідає про ідею зареєструватися в Instagram та свою філософію життя.

Степанида Цвіт: В соцмережах я не перший день. Змінити образ та демонструвати його в Instagram мені запропонувала дочка. Коли ми запустили цей проект, він набрав великого розголосу, було дуже багато схвальних коментарів. Я в Instagram 10 днів.

Ірина Сампан: І маєте більше 2000 читачів.

Ірина Славінська: Важко чи легко бути яскравою?

Степанида Цвіт: Змолоду я любила виділитися. У мене завжди були яскраві речі. Я ніколи не ходила без макіяжу.

В моєму житті був такий період, коли я замислилася над тим, що вийшла на пенсію, дочка виросла. Тепер я займаюся духовними практиками, медитаціями. Вони змінили моє життя. Також я займаюся йогою.

За освітою я юрист, але ніколи не працювала за спеціальністю. 20 років я була приватним підприємцем. Я дуже втомилася і пішла з бізнесу. 5 років дуже мало спілкувалася з людьми. Я почала шукати себе. В 50 з гаком років я вперше взяла голку в руки і почала вишивати картини. Я мріяла малювати, але не вмію. Тепер я вишиваю картини відомих і невідомих художників.

Треба змінюватися, бо у нас не буде свого життя, якщо ми розчинимося в наших дітях та онуках.
Ірина Славінська: Як знайти час для себе і залишити трохи персонального простору?

Степанида Цвіт: Коли онучка іде до школи, я вишиваю. Потім я готую обід. Далі знову вишиваю або медитую. Моя онучка – це моя подруга. Я не відгороджуюся, у нас є спільні інтереси. Ми любимо ходити на містичні фільми.
Ірина Сампан: Чи не важко вам спілкуватися зі своїми ровесниками?

Степанида Цвіт: Я дуже мало спілкуюся з ровесниками. Моя приятелька дивується, чому я пофарбувала волосся в синій колір. А вона телефонує мені і розповідає про депресію. У мене немає часу на депресію.

Ірина Славінська: Як ви переживали перехід у пенсійний вік?

Степанида Цвіт: Я пішла з онучкою в поліклініку. Один молодий тато проривався без черги, я зробила йому зауваження. Він сказав: «А ты вообще молчи, 60-летняя старуха!» Я вирішила, що треба щось змінювати. Це був поштовх.

Не треба жити заради дітей. У них є своє життя. Відпустіть їх. Якщо вони зроблять помилки, то будуть їхні помилки. Людина робить помилки і вчиться на них. Треба просто спілкуватися з дітьми та онуками, знаходити спільні інтереси, проводити іноді разом час.

Ірина Сампан: Як витримати шквал критики на свою адресу?

Степанида Цвіт: Я вчуся не сприймати негативні думки.

Ірина Славінська: Ви відчуваєте наслідки вашої публічності?

Степанида Цвіт: Так, відчувається увага, до якої я не звикла. Але я не хочу залишати тих людей, які пишуть навіть з Аргентини, Італії.
Світлана Шкурай
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 18 Грудня 2016 08:56
Читала раніше висловлювання типа : !Здуріла баба..." А це і є у чомусь вимір нашої готовності прийняти європейські цінності, де немає поняття:" поезд ушел" з віком. Люди живуть повноцінним життям у будь-якому віці, аби було здоров'я. А у нас жінка, якщо до 25 років не вийшла заміж- то це вже нонсенс і якщо не присвятила своє життя за 45 онукам - це щось вже за рамки...І взагалі люди поважного віку у нас вже викреслені з життя: "Совки", "відсталі" і т. і. Бо життя належить лише молоді. Ті самі батьки: "Хай вже діти поживуть, а я це так..." Чому? Чому потрібно на собі хрест ставити, якщо тобі вже не 20 і не 30, а більше? Ми самі винні, що таких людей за дурнів маємо і за шутів. А жінка живе ТАК ЯК ХОЧЕ, як її душа бажає. Вона відчуває себе молодою . Честь і хвала їй! МОЛОДЕЦЬ!
Надія Миколаївна Показати IP 18 Грудня 2016 10:54
В нашій незалежній , після виходу на пенсію починається виживання , а не життя - будьмо реалістами. А за них ми " раді" ...
до до Надія Миколаївна Показати IP 18 Грудня 2016 13:08
Підтримую 100%.Бажано автору публікації відвідати ринок і поспостерігати, як немічні бабусі і дідусі купують товари першої необхідності.Це жах,щоб людей , які будували заводи,фабрики, лікарні і школи, якими " керують" нинішні можновладці- на старість довести не до життя, а існування.
З Європи. до Надія Миколаївна Показати IP 18 Грудня 2016 15:08
У вашій незалежній,дехто у 36 чи 42 пішов на пенсію і сльози лили яке кепське життя.Хотілося у 36 і 42 мати європейські пенсії! тут люди працюють до 67 і в 80 ще займаються спортом і ніколи не ниють про болячки,чи що діти /внуки їм щось вині,так само діти/внуки не тягнуть грошей з пенсіі.
До З Європи до надіі Показати IP 18 Грудня 2016 16:03
Підтримую на всі 100%! І продовжують виходити при цьому отримують на виході10 -12 окладів і маючи пенсію в 11тис гривень в 39 років скиглять.але працювати згідні при умові- що зарплата має бути мінімум 15 тис

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus