USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кулінарні секрети від піцейоли з Волині

21 Жовтня 2016 13:34
Щороку, 20 жовтня, кухарі та кулінари понад 70 країн світу відзначають своє професійне свято – Міжнародний день кухаря.

На сьогодні кулінарія – справжня наука і мистецтво водночас. Українським кухарям і кулінарам теж є чим похвалитися, адже українська кухня існує не одне століття і має багатющі традиції. Як кажуть, не одним борщем та варениками живі.

Як повідомляє Район.Рожище, журналісти вирішили поспілкуватися із місцевими кухарями та навідалися в один із закладів міста.

Тут нас зустріла привітна та усміхнена бармен Марина Осипчук. Разом йдемо до місцевої піцейоли Алли Киричаніної. Дівчина саме справилася із тістом та приступила до вироблення піци.
«Після школи я, за порадою мами, вступила до місцевого ветеринарного коледжу. Чесно, навчання подобалося. Професія, як на мене, хороша, люблю тварин. Але все-таки хобі взяло верх і я більше часу почала готувати. Коли прийшла на роботу в піцерію, наставником та вчителем для мене став Петро Чуйко, власник закладу. А він мистецтво виготовлення піци освоїв працюючи в Італії», - коротко, не відриваючись від роботи, бо ж чекають клієнти, розповідає про себе Алла.

Запитуємо чи пам’ятає свою першу спробу в приготуванні їжі, дівчина щиро посміхається та відповідає:

«О, так, пам’ятаю! Коли я була ще у першому класі, мама прийшла з роботи змучена, голодна і я вирішила зварити для неї яйце. Правда, цей «витвір мистецтва» й яйцем не назвеш, бо було воно синє-синє. Згодом почала готувати найпростіші страви: борщі та супи. Пізніше були різноманітні другі страви. На Пасху на столі завжди має бути і паска, і ковбаска. Але найбільше мені до вподоби – кулінарія. Люблю готувати щось із дріжджового тіста. Нещодавно спробувала прикрашувати торти мастикою. А взагалі, я не боюся ризикувати і часто готую щось нове».
Алла зізнається, що дуже приємно, коли її піца подобається клієнтам. Подяка задоволеної людини – це особлива ціна за працю. За зміну дівчина робить в будні дні 25-30 піц, а у свята – 150 і більше. Каже, що робота не втомлює, навпаки, додає більшого натхнення та бажання приносити користь для когось.

Окрім піци, Алла Киричаніна, готує ще й пельмені, вареники, домашнє печиво та «Фокачо» до пива. І запевняє, що кожна страва є особливою, головне, зробити все з любовʼю.

І з нагоди свята досвідчений кухар Алла поділилася з нами своїм улюбленим, бюджетним рецептом начинки для піци: тісто на піцу змащуємо білим соусом «Бешамель» (інгредієнти для соусу: молоко, масло, мускатний горіх, борошно та вода – все це перекип’ятити, перетерти через друшлаг), а зверху викладаємо підрум’янену на пательні картоплю нарізану кружальцями та свіжу зелену цибулю. Заготовку піци поміщаємо в духовку до підрумʼянення. Але, як стверджує Алла, піца приготовлена в спеціальній печі – відрізняється за смаковими якостями, вона набагато смачніша. Тому перш, ніж готувати піцу – збудуйте піч (сміється).
Кажуть в народі, кухарем може бути кожен, хорошим кухарем - тільки обраний. І не важливо, яка спеціальність в тебе за дипломом, головне, щоб твоє серце було віддане праці, яку робиш.

Алла знайшла себе саме в кулінарії. І можна сказати, що таки не помилилася, бо вдячні клієнти і під час нашої розмови щиро дякували за смачну та пахучу піцу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
!!!! Показати IP 21 Жовтня 2016 14:29
Сир накладати без рукавичок??????????????ЖАХ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Лучанин до !!!! Показати IP 21 Жовтня 2016 17:26
Якщо є рукавички - то це ще нічого не означає, бо звідки ви будете знати, що рукавички нові і не використовують кожний день і чи їх хтось обробляє.
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2016 05:27
На Паску і друшляк!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus