USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Найекстравагантніший луцький депутат поділився секретами стилю

11 Лютого 2016 10:14
Миколу Дендіберіна можна впевнено назвати найекстравагантнішим депутатом Луцької міської ради. Він відомий не лише своїм умінням оригінально одягатися, а й знайти гостре слівце під час виступів на сесіях, – пише «Таблоїд Волині».

Неабияку любов до моди в депутата помітили вже давно, коли на першу сесію в 2010 році він прийшов у яскраво-помаранчевому костюмі. Та й потрапив він до міськради теж не без розголосу, адже набрав найбільшу кількістю голосів серед мажоритарників, і не останньою причиною такого «прориву» було те, що на рідному Київському майдані його знали всі. Депутат після засідань сесій і комісій не соромиться змінювати класичний костюм на спортивних та йти розчищати сніг чи замітати сміття на вже рідному спортмайданчику.

Днями Микола Євгенійович відсвяткував ювілей – 65 років, проте виглядає значно молодше, і може похвалитися прекрасною фізичною формою. І все завдяки тому, що спорт, а особливо футбол, – невід’ємна частина його життя. Саме на спортивному майданчику у дворі, депутата і можна найчастіше побачити.



«Цю спортивну площадку побудував десять років тодішній мер Богдан Шиба та віддав її на баланс міста. Коли я став депутатом, міськрада передала її мені в користування. Аналогічну площадку побудували тоді біля школи на бульварі Дружби Народів (район ДПЗ), а сьогодні її буквально стерли з лиця землі», – розповідає депутат.



Спортивний майданчик у дворі депутата, який перейшов йому в користування від міськради

Натомість майданчик на Київському майдані – дійсно у хорошому стані. Обгороджений, є освітлення, тому тут грають футбол і ввечері. «Взимку, коли йде сніг, я встаю о 5 ранку і прибираю його. Коли йде дощ – в середині поля збирається вода, треба її відгортати до бортів, – каже Дендіберін. – Площадку будував Рудюк, кожен раз, як цим займаюсь, – згадую його недобрим словом».



Микола Дендіберін показує, де проводить найбільше часу

На сьогодні Микола Євгенійович тренує 22 хлопчики віком 8-13 років, які приїжджають сюди з усього Луцька та околиць. Його футбольна команда має назву «Денді» (скорочено від Дендіберін). Заняття проходять чотири рази на тиждень, а під час канікул – кожен день. Зовсім скоро тренер Дендіберін планує вперше зробити набір у команду дівчаток.



Футбольна команда, яку тренує депутат



Тренер дає настанови



І дійсно, спортмайданчик – це другий дім Миколи Дендіберіна. Також кожен день він буває у своєму «спортивному» кабінеті, який знаходиться поряд у невеликому будинку, приміщенні колишньої котельні. На стінах висять вимпели та нагороди команди, яку тренує, та власні, адже Микола Євгенійович сам грав футбол та працював спортивним кореспондентом московської газети.



Микола Дендіберін показує ще одне місце, де буває щодня - власний спорткабінет



«Спортивному» кабінеті, який знаходиться у приміщенні колишньої котельні



Друге робоче місце депутата



У куточку зберігає пам'ятні сімейні фото



Як у кожному чоловічому кабінеті...



Нагороди Миколи Дендіберіна за влані досягнення



Тренажери для підтримки спортивної форми

У кабінеті є душ, роздягальня, невеликий тренажерний зал, де займаються хлопчаки, коли йде дощ. Є телевізор, діти разом дивляться футбол, матчі УПЛ, Ліги чемпіонів та Європи. Кожен понеділок для «Денді» - банний день. Тренер замочує віники, та вся команда йде до бані.



Душ

А взагалі, зізнається, така любов до спорту у нього – ще з дитинства. Депутат шкодує, що сьогодні діти фізично слабкі і мало займаються спортом, та й батьки мало приділяють уваги на виховання дітей. Тому депутат і побивається, що те, чим він займається, – нікому не потрібне.

У Миколи Дендіберіна є мрія – облаштувати для дітей біля річки Стир футбольне поле. Ним він почав займатися ще 30 років тому. Каже, щоб його зробити до кінця і пішов у депутати. Для його облаштуваня вже закуплені стовпи, огорожа, трава для посіву на полі, але необхідно провести освітлення.



Місце для футбольного поля, над обаштуванням якого працює обранець



Хизується закупленими матеріалами для облаштування поля

Та окрім спорту має Микола Дендіберін і ще одне «слабкість». Його можна сміливо назвати одним із наймодніших депутатів Луцької міської ради. «Смак у мене завжди був хороший. Я люблю одягатися і бачу одразу, чи ця річ мені підходить, чи не підходить, гармонійна чи ні. Дивлюся передачі про моду, слідкую за сучасними тенденціями», – ділиться секретами стилю депутат.



Історичний момент та історичний костюм в житті депутата

Речі зазвичай купує в Іспанії, коли їздить до внука. Інколи, що купити чи одягнути радить дружина. «Що ж це за дружина, яка не бере участі у такому питанні. Звичайно, радить мені, у чомусь я з нею згідний, у чомусь ні», - розповідає Микола Євгенійович.



У повсякденному житті депутат надає перевагу спортивному одягу, але полюбляє і класичні костюми. Їх у гардеробі має вісім. У одязі головне для нього – оригінальність. «У мене є лише один чорний костюм, і одягаю його нечасто, - зізнається Микола Дендіберін. - Люблю щось яскраве, більш оригінальне. Але одягаю костюми лише на сесію міськради, так мені ніколи».



На сесійному засідання Микола Дендіберін у класичному костюмі

Що одягнути, підбирає ще ввечері, сам прасує штани, сорочку: «Вранці встаю, а в мене вже все наготовлене, попрасоване».



У стильному світлому костюмі, і з взуттям відповідного кольору

Має своєрідну пристрасть до галстуків – їх у нього близько п’ятдесяти. А ще перед походом у міськраду обов'язково робить укладку волосся: або феном самостійно, або ж довіряє свою зачіску луцькому стилісту Віктору Гузару.



Із колекції



На запитання, як проводить вільний час, Микола Євгенійович ніяково знизує плечима – практично весь час витрачає на спорт. Футбол замінює йому і роботу, і відпочинок: «У кінотеатри не ходжу, бо не маю часу. Телевізор теж рідко дивлюся, бо який канал не включиш – одні бойовики, а хочеться дивитися фільми добрі, у нас і так вистачає жорстокості в житті, а доброти дуже мало».

Зізнається, найкращий відпочинок для нього – коли вдається поспати в обід годину чи півтори. Так він відновлює сили. У відпустку їздить зазвичай у Європу, до внука в Іспанію. Він з батьками живе в іспанському місті Вілярреал, їх будинок – за 100 метрів від моря. «Але я вам так скажу, минулого року там був 40 днів – ледь не здурів. Не можу так довго відпочивати, – ділиться депутат. – От приїхав, а стадіон «Піонер» весь бур'яном позаростав, якби не їздив у відпустку, може, б ще восени травою його засіяли».

Микола Дендіберін найчастіше спілкується російською, чим інколи йому дорікають. «Я знаю багато людей, які говорять українською, носять вишиванки, а для України, для народу нічого не зробили. Я не ношу вишиту сорочку і не так часто спілкуюся українською мовою, але я впевнений, що людина може говорити російською, але бути корисною українській нації, людям своїми справами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АС Показати IP 11 Лютого 2016 10:19
Дядя Коля - так держать!!!
123 Показати IP 11 Лютого 2016 10:41
Новина першочергова .................
Клоун Показати IP 11 Лютого 2016 11:38
Дрєбєдєнін молодець. Я йому заздрю.
Vox Populis Показати IP 11 Лютого 2016 11:47
Так, людина він хороша, не сперечаюсь, але йому би ще повчитися себе тримати достойно, приклад показувати меншим, не тільки тим кого він футболу навчає, і у сесійному залі міськради. Не раз був свідком як він дітей(в тому числі зовсім ще маленьких) трьохповерховими матами криє, які біля майданчика в дворі граються, навіть коли там по суті немає за що, просто йому мариться що всі хочуть щось там зламати.
Евгений до Vox Populis Показати IP 11 Лютого 2016 17:35
Дядя Коля лучший, дай Бог ему здоровья и удачи!!!!!
Vox Populis до Евгений Показати IP 12 Лютого 2016 10:30
дай Бог
анна Показати IP 19 Лютого 2016 15:28
Дендиберін перестань жувати скрізь і всюди, гидко дивитися на такого депутата, фу...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus