USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Тарас Тополя: «Хочу бути тренером на проекті «Голос. Діти»

5 Лютого 2017 10:55
Український рок- та поп-співак, фронтмен гурту «Антитіла» Тарас Тополя 3 лютого зустрівся з волинськими студентами. У планах музиканта – відвідати близько сорока міст України та поспілкуватися зі студентами найбільших навчальних закладів. Співак розповів про громадську та волонтерську діяльність, а також про життя музикантів «Антитіла». Студентів також зацікавив новий альбом під назвою «Сонце», з яким, нагадаємо, гурт 23 лютого виступить у Луцьку.

Цікавилися студенти і назвою гурту, і першими концертами, навіть запитували, чи бувають у колективі «Антитіла» конфлікти.

«Уявіть собі: шість хлопців в одному автобусі кілька годин мчать «прекрасними» українськими дорогами. Дружин не бачили тиждень, а то й більше, – каже музикант. – Крім цього, на концерти приходять дуже різні люди. Іноді навіть неадекватні. Тому стаються різні ситуації. Банальна побутова річ може спричинити сплеск емоцій. Однак ми ж не діти. Стараємося контролювати свої емоції».

Тарас Тополя також розповів, що, можливо, цьогоріч гурт «Антитіла» приїде на фестиваль патріотичного духу «Бандерштат».

«Дуже добре, що в Україні з’являється фестивальна культура, – вважає співак. – Раніше такого не було. Так, була «Червона рута». Але це був навіть не фестиваль, а конкурс. Тішуся, що зараз на серйозні фестивалі закуповують квитки за рік. І це дуже добре. Люди беруть квитки навіть не знаючи, хто там виступатиме. Їдуть, бо знають, що можуть весело провести час з друзями, отримати заряд позитивних емоцій».

Музикант розповів про своє ставлення до мовного квотування на радіо та про те, чи вплинуло це на гурт. «Ми завжди співали українською. Хоч і маємо кілька російськомовних пісень, – каже Тарас Тополя. – Важливо, щоб це квотування контролювалося. Хоч мені важко уявити, як в Нацраді чиновники можуть контролювати ефіри радіостанцій. Однак, думаю, що це все таки прослуховується. Поступово усе стане на свої місця: радіостанції адаптуються, а шум вщухне. Єдине, що я додав би, то це преференції тим, хто перевиконує квоти. Адже є радіостанції, які дають дуже багато українського контенту».

Він переконаний, що квотування дасть поштовх для просування української музики. За його словами, це вже помітно. Адже для того, щоб потрапити в ефір, почали співати українською навіть ті музиканти, які ніколи нею не співали.

«Квоти дуже корисні та потрібні. Тепер з’явиться конкуренція. Відбиратимуться крутіші пісні, – каже Тарас Тополя. – На наш гурт це ніяк не вплинуло. Бо ми й так були в ефірах. Наші пісні крутили по радіо, вони потрапляли на телебачення».

Музикант розповідає, що дуже багато українських виконавців почали маніпулювати на квотах, мовляв, написали пісню українською, а її все одно не беруть на радіо.

«Квоти – це не панацея. Якщо ти пишеш погану музику, яка не може конкурувати, то, звісно, що вона нікуди не потрапить. Як пояснити людям, що справа не у мові, а в таланті. Багато людей в Україні співають аби співати. Навіть, якщо у їхніх піснях є зміст, то краще ці слова декламувати, а не співати. Бо іноді слухаю пісні і думаю: «От навіщо ти співаєш». Є пісні дуже заполітизовані. Тексти настільки перенасичені ідеологією, що напрошується запитання: «Який стосунок це має до музики?». Головне знати, що є люди талановиті, а є такі, які граються у музику і навіть щиро вірять, що з цього виходить щось путнє. Вони не розуміють, що ґвалтують слухачів своєю творчістю».

Запитували лідера гурту «Антитіла» й про те, чи не хоче він стати тренером на проекті «Голос країни». «Я не хотів би бути тренером на шоу «Голос країни». Але дуже хотів би попрацювати з малечею на проекті «Голос.Діти». Але туди, на жаль, мене поки не кличуть».

Говорив Тарас Тополя і про те, якою мовою мають розмовляти ведучі на телеканалах.

«Я буду дуже щасливий і нап’юся у той день, коли увійде в дію закон, де зазначатиметься, що ведучі новин на провідних каналах мають розмовляли лише українською. Новини – це дуже серйозний інструмент пропаганди. Їх треба читати тільки українською», – переконаний музикант.

Студенти також цікавилися, чому гурт «Антитіла» не бере участь у «Євробаченні-2017». «Нам це нецікаво, – заявив Тарас Тополя. – Музиканти беруть участь у «Євробаченні» виключно заради піару. Я розумію, що майже вся країна буде це дивитися і надсилати повідомлення. Це гарний спосіб про себе заявити. Але я не дозрів до меседжу, який треба посилати людям на таких подіях. Так, як це вдалося Джамалі. Вона має не лише чудовий голос і колосальний сценічний досвід. Джамала чітко передала усю складність ситуації, яка склалася у нашій країні. Вона утерла носа усім скептикам, які казали, що на «Євробаченні» цього не зрозуміють. У нашого гурту цього поки немає. Я не хочу брати щось і висмоктувати з пальця. Написати пісеньку для мене не проблема, але чи треба це? Я не відчуваю такої потреби».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дімка Показати IP 5 Вересня 2022 02:25
Дуже хочу заспівати з тобою... я так співаю https://youtu.be/o6xctf8mM5c приєднуйся!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus