USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани отримали шанс поборотися за 2 мільйони

18 Грудня 2016 19:00
Переможцями конкурсу EGAP Challenge в Луцьку стали команди з Луцька, Києва та збірна Львова і Хмельницького.

Під час другого дня креативного вікенду, який зібрав представників ІТ-галузі з усієї України, журі обирало найкращі 4 проекти з-поміж 15.

Нагадаємо, всього на конкурс у Луцьку представили 25 проектів за напрямками: освіта, агропромисловість, екологія та інфраструктура. Змагалися команди із Луцька, Рівного, Львова, Коломиї, Хмельницького. Призовий фонд конкурсу – 2 мільйони гривень.

За результатами першого дня 10 команд відмовилися продовжувати боротьбу, оскільки деякі проекти вже є і діють в Україні, деякі треба допрацювати. Отож, до фінальних презентацій, другого дня вікенду, 18 грудня, дійшли 15 проектів.
У них учасники мали окреслити за 3 хвилини проблему, цільову аудиторію, пропоноване рішення, продукт, сервіс, спосіб реалізації проекту, представити команду, яка втілюватиме проект. Журі оцінювало презентації за наступними критеріями: команди, наявність моделі (прототипу), стратегія просування продукту, модель монетизації.

Представник журі, директор з розвитку бізнесу De Novo та координатор напрямку e-Government Олександр Зачешигрива розповів, що зараз програмістам в країні не тільки не чинять перешкод, а й стимулюють їхні ідеї. Його ж перший стартап був доволі небезпечний: свого часу спільно зі студентами-кібернетиками Київського університету вони видавали підпільну газету. На той час схема реалізації цієї ідеї була дуже складною, адже її набирали підпільно: переправляли в Литву, друкували в Ризькому університеті і перевозили назад в Україну. Так студенти боролися з комуністичним режимом, наражаючи себе на небезпеку і конфлікти з системою.
«Ми від вас чекаємо передових проектів, які стануть серйозними починаннями в рамках країни. Звісно, це конкурс, але тут переможених немає. Бо цей захід варто сприймати як навчання, крок до того, чим ви займатиметеся далі», - підтримав він учасників.
Урешті після фінальних презентацій члени журі вийшли на обговорення. Після підбиття підсумків вони озвучили 4 проекти, які проходять до наступного етапу відбору:

Animal-id.info: проект, який дає можливість вирішити проблему обліку тварин в місті, їх вакцинації та проблеми безпритульних тварин. Це онлайн-платформа, яка об’єднує всіх спеціалістів в сфері поводження з тваринами та власників тварин на одній платформі (авторство - Львів/Хмельницький).

іLearn: відкрита безкоштовна онлайн-платформа з підготовки до ЗНО, на якій розміщують відеолекції, тести, матеріали для самопідготовки та проводять вебінари з викладачами (Київ).

Ефективні державні підприємства: за допомогою легкої навігації на мапі можна знайти всі державні підприємства країни та те, якому з міністерств вони підпорядковуються. Обравши те чи інше підприємство, можна дізнатися усю інформацію про нього. Додатковою опцією буде інформація про транзакції підприємства, якщо вони були проведені через казначейські рахунки та інформація з порталу державних закупівель (Київ).

Паспорт доріг: розробка прозорого механізму з покращення стану доріг (ремонт тощо) з урахуванням найбільш проблемних ділянок, калорійності, прозорих закупівель тощо (Луцьк).

Команди-автори цих проектів поїдуть у Київ, аби вже там позмагатися за 2 мільйони гривень призового фонду, призначеного на реалізацію їхніх ідей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Місцевий Показати IP 18 Грудня 2016 22:28
Там де крутяться такі безтолкові айтішники як матвійчук ромко ви зможете отримати 2 мільйони - косяків, проблем, багів - на ваш вибір

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus