USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі садочки лишилися без ноутбуків, але з проекторами

11 Січня 2017 12:38
Отримані наприкінці минулого року 3 мільйони гривень для освітніх закладів таки встигли освоїти. Проте, що цікаво: ще з літа управління освіти звітувало, що в ДНЗ міста потрібні ноутбуки, та коли надійшли гроші – для дитсадків придбали мультимедійні проектори, які в деяких закладах немає до чого підключати.

Так, 10 січня освітнім закладам міста вручили оргтехніку, придбану за кошти держбюджету. Нагадаємо, ці кошти освоювали в обхід системи Рrozorro, щоб встигнути до кінця 2016 року. Спершу пропонували придбати оргтехніку в фірми «Апельсин», власником якої є депутат міськради Микола Яручик. Та згодом з’ясувалося, що там техніка задорога.

Як інформує видання Волиньpost, навчальним закладам уже передали 70 мультимедійних проекторів, 5 ноутбуків, 5 відеокамер, 40 ксероксів, сканери і принтери. Для дитячих садочків також придбали 5 пральних машин, 1 електрошафу. Вручали оргтехніку міський голова Микола Романюк разом з начальником міського управління освіти Олегом Гребенюком та нардепом Ігорем Лапіним.

Та того ж дня під час засідання бюджетної комісії з’ясувалося, що ще влітку до депутата міськради Бориса Смаля зверталися завідувачі дитячих садочків з проханням посприяти в виділенні коштів з міського бюджету на придбання ноутбуків. У відповіді за підписом Олега Гребенюка йшлося, що в дитсадки треба 40 ноутбуків.
Та цієї техніки наприкінці року за державні кошти не придбали, а вирішили купити проектори. Тоді на зауваження депутатів, що в деяких ДНЗ немає до чого їх підключати, Олег Гребенюк заявив: «Якщо треба, то з дому можуть принести», а згодом пообіцяв подати бюджетний запит на придбання ноутбуків для ДНЗ в бюджет 2017 року.

Але в бюджеті-2017 коштів на придбання ноутбуків для дитсадків не заклали. Отож, садочки проектори отримали, але використовувати можуть не всі. В міській раді навіть не знають достеменно потребу в ноутбуках: якщо ще влітку інформували про необхідність 4 десятків, то в січні 2017-го заступник міського голови Андрій Киця переконував, що ноутбуків потребує менше 20-ти ДНЗ. Урешті він пообіцяв з’ясувати потребу ДНЗ у ноутбуках і подати відповідний запит на розгляд депутатів в лютому під час перерозподілу вільних залишків.

Під час наступного засідання, 11 січня, депутат Олександр Кравченко запропонував виділити 500 тисяч гривень на покращення матеріальної бази ДНЗ за рахунок коштів, знятих з купівлі автобусу для ПУМу, та директор департаменту фінансів Лілія Єлова зауважила: у вільних залишках, які ділитимуть в лютому, є 1,7 мільйона гривень освітньої субвенції, які можна буде використати на покращення матеріально-технічної бази міських закладів.

Депутати погодилися таки повернутися до цього питання наступного місяця, адже тоді й стане відома точна потреба. Щоправда, зауважив депутат Борис Смаль, сьогодні вранці в кожен садочок телефонували з питанням, «скажіть в кого комп’ютер є», замісто того, щоб запитати, «кому потрібен комп’ютер». Така постановка запитання може залишити ДНЗ без нової техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Мама Показати IP 11 Січня 2017 13:07
Точно знаю, що у 12 садочку ноутбука нема, є старенький комп'ютер до якого проектор аж ніяк не підключити. Прошу міських чиновників звернути увагу на це..... Дійсно ставте питання не так як ставите, а вирішуйте питання поглиблено!!! Хоча деколи "закон як дишло, як треба повернути так і буде " :-(
Папа до Мама Показати IP 11 Січня 2017 13:56
Проектор можна підключити до будь-якого комп'ютера, навіть самого старого так як проектор має купу інтерфейсів, в тому числі VGA яким вже багато років підключається монітор до системного блоку.
Друга мама до Папа Показати IP 12 Січня 2017 14:19
Безумовно працювати за комп'ютером 75 року випуску набагато зручніше ніж на новому!
Мама до Папа Показати IP 12 Січня 2017 15:37
А ти папа на кожне свято будеш приходити і переносити з першого поверху на другий спочатку габаритний монітор, а потім системний блок і т.д....... Справжній мущинка......ха-ха....
працівник Показати IP 11 Січня 2017 13:14
Скільки можна гнобити садочки! Документооббіг перевели в електоронний варіант, а технікою не забезпечили! Ну а вимагати - ще й як вимагають: швидко, бігом, негайно... Причому і управління , і міська рада, і інші служби. А в садочках техніка - одні зламки недолугі, які то виснуть, то завантажуються довго. ГАНЬБА управлінню, яке садочки НЕ БАЧИТЬ, НЕ ЧУЄ, НЕ ПОВАЖАЄ!!!!
Олександр Показати IP 11 Січня 2017 13:47
А заміну вікон, дверей не потрібно першочергово проводити, а купувати оргтехніку?
мама Показати IP 11 Січня 2017 14:11
хватить скулити, відзвітуйтесь за гроші які збираєте!!!
Ярослав Показати IP 11 Січня 2017 16:35
Вартість проектора вища за вартість найпростішого ноутбука. То в чому тоді проблема? Треба було не проектори купувати, а дійсно ноутбуки. Це схоже на "протискування" дорожчих товарів.
Джек Показати IP 11 Січня 2017 17:50
ОЙ БІДНІ ДІТКИ,В САДІКУ І БЕЗ НОУТБУКІВ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus