USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Дубаї запустять безпілотне літаюче таксі

15 Лютого 2017 11:21
Таксі на основі безпілотних літаючих машин вже в липня цього року в ОАЕ.

Про це заявив глава Агентства доріг і транспорту Дубая Маттара аль-Таєра, передає Кореспондент.

Нові транспортні перевезення будуть здійснюватись на базі безпілотника моделі Ehang 184, який розроблений державним Управлінням транспорту спільно з китайською фірмою Ehang.

Як повідомив Маттара аль-Таєра, пасажирський дрон пройшов тестування. Повітряним транспортним засобом керують із землі за допомогою мережі 4G.

Прототип дрона EHang 184 виробник представив ще на початку минулого року в рамках виставки електроніки CES 2016.

Безпілотне таксі може перевозити вантажі масою до 110 кг та вже успішно пройшло перші льотні випробування. Новий повітряний транспорт за виглядом нагадує вертоліт, висота якого становить 1,6 м. Сам апарат важить 250 кг.

Перед польотом пасажир повинен поставити галочку навпроти пункту призначення, скориставшись сенсорним екраном, встановленим у кабіні. Потім дрон автоматично вирушить по заданому напрямку.
Що стосується технічних характеристик, то відомо, що дрон здатен долати відстані до 50 кілометрів, а його швидкість може сягати до 160 км/год.

Додамо, що літальний апарат призначений для будь-яких погодних умов, окрім грози, а максимальна висота на яку він може піднятися - 900 метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Лютого 2017 16:27
от би з любешова до луцька...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus