USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У БПП Волині панікують: партія поспіхом зрікається невигідних депутатів

25 Лютого 2017 13:34
Волинська обласна організація партії “Солідарність” сьогодні, 25 лютого, оприлюднила заяву про те, що трьох депутатів Луцької міської ради вже не вважає членами політсили. Водночас самі «виключені» депутати говорять про популізм, голослів'я таких заяв, та, власне, паніку в партії.

Так, Євгеній Ткачук, який втрапив в число виключених, наголошує: він виступає проти секретаря міськради Юлії Вусенко як виконувача обов'язків міського голови, бо ж остання має амбіції до Верховної Ради, а Луцьк їй, мовляв, не болить. Як варіант - вислужитися перед мером Львова, зробити з Луцька сміттєвий придаток, та отримати дивіденди для отримання статусу нардепа.

Рішення партії буцімто пов’язано з тим, що депутати нібито нахабно проігнорували два пленарних засідання. Утім, нагадаємо, секретар міської ради Юлія Вусенко, яка не змогла забезпечити явку на сесію міськради, вирішила провести позачергову сесію в час, призначений для чергової. Попри те, що згадані обранці громади, як і решта депутатів міської ради, були присутні на вказаний для чергової сесії час - 13:00, секретар зрештою не відкрила жодного пленарного засідання та зірвала сесію.

Як ідеться в заяві, оприлюдненій на сайті, однак не підкріпленій нічиїми підписами, депутати - Андрій Авраменко, Олександр Козлюк та Євгеній Ткачук вже не асоціюються із партією “Солідарність”, та їх не вважають її членами .

«Повідомляємо про те, що партія розпочинає процес відкликання вищезгаданих обранців, аби позбавити їх депутатського мандату», - йдеться в заяві. Утім таке твердження є демонстрацією незнання законів авторами публікації, бо ж партія не може розпочати процес відкликання, такі дії згідно із законодавством можуть бути реалізовані з народної ініціативи.

Що ж до виключення з фракції, то Євгеній Ткачук пояснив: зробити це мають право лише члени фракції, більшістю голосів, утім ніяк не керівництво.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Олександр Козлюк, коментуючи своє нібито «виключення» з партії, сказав, що ситуація безглузда, адже він навіть не є членом партії.

«Взагалі не розумію, що відбувається. У мене немає партійного квитка, я балотувався як безпартійний, нікому з високопоставлених «вождів» не давав жодних обіцянок, а керувався у своїй діяльності служінням громаді. Жоднм чином не зрадив громаді, яка мене обирала», - зазначив депутат.

Він також додав, що обурений тим, що на його депутатську роботу було зведено наклеп, як і на його особисту репутацію. «Судів ніхто не відміняв», - наголосив він.

Олександр Козлюк заявив, що у випадку, якщо зі сторони олігархічних кланів будуть продовжуватися спроби впливати на фракцію, аби зробити її ручною, то він особисто, і його колеги по фракції, готові надати більш розширене інтерв’ю з цього приводу.

Євгеній Ткачук, який напередодні вийшов з політичної партії «Солідарність» і написав заяву про вихід з фракції, пояснює таке рішення політсили звичайною панікою в «Солідарністі». Адже, наголошує, виступає проти Юлії Вусенко як виконувача обов’язків міського голови.

«Я категорично проти того, щоб місто очолила Вусенко, адже відомо, хто за нею стоїть, а я не хочу, щоб Луцьк став сміттєвим придатком Львова. Окрім цього, відомо, що Юлія Вусенко збирається балотуватися у Верховну Раду, тож Луцьк їй не болить», - заявив він.

Своєю чергою, голими словами, які не мають жодної юридичної сили, назвав заяву депутат Андрій Авраменко.

До слова, у самій заяві пропрезидентської партії вжита репліка про найрейтинговішу політичну силу. «Ці депутати, пройшовши у раду під брендом найбільшої й найрейтинговішої президентської політичної сили, зрадили своїм переконанням та забули про обіцянки, які давали своїм виборцям», - йдеться в публікації.

Нагадаємо, на місцевих виборах у жовтні 2015 року в Луцьку, на 41 виборчому окрузі з 42 впевнену перемогу здобули представники «Українського об’єднання патріотів - УКРОП», проте написаний владою недолугий закон про місцеві вибори забрав у лучан право мати у міській раді тих представників, які мають їх найбільшу підтримку. Але не дивлячись на всю протидію місцевої влади, команду УКРОПу у міській раді представила чисельна група депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
дідо Показати IP 25 Лютого 2017 13:37
Який виключений, якщо сам написав заяву про вихід?
Показати IP 25 Лютого 2017 14:00
А б вас всіх посадивби в бочку на тиждень без іжі хто залишився того в депутати
Виборець Показати IP 25 Лютого 2017 14:11
Хто вибирав Вусенко? Прихвостні Садового набрали в Луцьку мінімум відстотків на виборах. А тепер вона має наглість претендувати на управління містом і закидати нас львівським сміттям. Якщо не помиляюсь, то в раду вибрали 41 укропівця та Ткачука. Решта - результат дебільного москальського принципу виборів. Ці 41+1 хоча б мають моральне право на щось претендувати.
Андрій до Виборець Показати IP 25 Лютого 2017 22:27
Якщо партія Садового пройшла в міську раду Луцька, значить вона отримала значну кількість голосів виборців. Це можна легко перевірити. Не найбільшу, але достатньо високу. Це по-перше. По-друге, т. зв. "золота середина" результату під час виборів навіть на всеукраїнському (і не тільки) рівні завжди отримує одні з найкращих посад. Це очевидний факт. По-третє, у міській раді після виборів при розподілі посад була утворена система "стримувань-противаг" між партіями переможцями виборів (тобто банально всі "жирні" посади між ними були поділені - роздеребанені). Ну і по-четверте, так сталось, цього ніхто не міг передбачити, що саме посада секретаря міської ради, в майбутьньому буде одна з виграшних серед всіх інших (навіть на перший погляд вищих - першого заступника, заступника міського голови та ін). Тобто Вусенко в даному випадку сильно повезло, що вона опинилась саме на цій посаді. Але не все так банально просто, як виборець зазначає у своєму дописі.
Гунчик Показати IP 25 Лютого 2017 14:18
Це агонія найрейтинговішою партії. Ще одна Дебільна команда Палагути і Степи, які получили під хвіст
Луччанен Показати IP 25 Лютого 2017 14:30
Партія солідарність разом і з призидентом давно зрадила своїх виборців...гнати всіх моклиць яковлевих чортовою мітлою....
124 Показати IP 25 Лютого 2017 15:38
безголова партія Порошенка.
ххх Показати IP 25 Лютого 2017 15:48
партія можливо не вважає їх членами,а виборці вважають
Виборець Показати IP 25 Лютого 2017 17:25
Авраменко теж побіг?А які діфірамби співав Гунчику...А як облизував...І шо?
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2017 17:54
Лучани вибирали депутатів і вони будуть оцінювати їхню роботу. Ніхто з депутатів нічого не зробив за всі попередні роки, скільки власними зусиллями вибраний громадою Авраменко на 33 кварталі за 2016 рік! Його на районі знає кожен виборець, як відповідального депутата!!!
Всі наробили Показати IP 25 Лютого 2017 18:03
і ще нароблять ...на собаку мале, а на кішку велике..
Україна Показати IP 25 Лютого 2017 18:05
Дзвону багато, а роботи мало
цырк Показати IP 25 Лютого 2017 18:40
народ - глядачи
Йопрст Показати IP 25 Лютого 2017 20:45
Розігнати цю обласну зраду на:єр,це дармоїди ,зрадникі ,вони тільки думають за свій карман.
виборець Показати IP 26 Лютого 2017 08:01
якщо обраний депутатом від партіі та зрадив їй - склади мандат, вибачись перед виборцями і "досвідос" чого панькатися з такими партійцями!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus