USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Кругова порука луцьких комунальників проти безправних мешканців

12 Лютого 2016 12:00
Останнім часом виникає багато суперечок щодо створення ОСББ в багатоквартирних будинках. Якщо стосовно новобудов аргументів на користь створення об’єднань співвласників є достатньо, то в старих будинках, а ще й в таких, де небагато квартир, в мешканців залишається сумнів. Існує стійкий стереотип, що у випадку аварії старих зношених комунікацій, за нас все зробить ЖКП, міська влада, держава та інші, бо ж ми багато років платимо гроші на утримання будинку. Однак, як показує практика, мешканці будинків залишаються безправними.

11 січня 2016 року в багатоквартирному будинку на вулиці Цукрова, 2 на горищі стався розрив розширювального бака центральної системи опалення. В результаті було затоплено дві квартири (№№ 6 та 12). На виклик мешканців прибула комісія від ЖКП №2 (в складі інженера Якобчук Л.М., майстра Ковальчука М.М., майстра Пугінця М.М.). Здійснивши огляд, комісія підтвердила аварію, про що склала Акт №2 від 15.01.2015р.

У тексті цього документу зазначається, що в день аварії на території мікрорайону було відключення електроенергії та ремонт центрального водопроводу. Також висловлюється припущення, що до прориву призвів гідроудар, який виник в момент відновлення подачі води та електроенергії. В акті підтверджені збитки, що понесли мешканці.

Проте ЖКП №2, в особі директора Рижука В.В., вважає, що збитки спричинені з вини інших комунальних підприєств міста («Луцькводоканал», «Луцьктепло»), та не будуть компенсовані силами ЖКП №2. Це і було повідомлено постраждалим мешканцям та мені в телефонному режимі.

Для постраждалих першочергове завдання – ліквідація наслідків аварії та матеріальна компенсація , і для них при цьому не має великого значення, хто несе більшу відповідальність за нанесені їм збитки.

Депутат міськради від УКРОПу Борис Смаль у своєму зверненні до міського голови попросив розібратися в ситуації, а саме :

1) Провести службове розслідування з метою виявлення причини виникнення аварії та визначити відповідальних за неї.

2) Вирішити питання щодо матеріальної компенсації постраждалим на проведення ремонту житлового приміщення за рахунок винуватця аварії.

3) Провести позапланову перевірку аналогічних ділянок системи центрального опалення в усіх інших багатоквартирних будинках мікрорайону Вересневе, та підтвердити їх надійність документально.

Відповідь, яку депутат отримав від міського голови, містила наступне: «… документально підтвердити, що аварійна ситуація спричинена гідроударом – неможливо. В ЖКП 2 відсутні документи, які підтверджують, що даний бак обстежувався до моменту аварії. … питання відшкодування збитків мешканці повинні вирішувати самі шляхом переговорів з ЖКП 2 або в судовому порядку. … проведено обстеження інших житлових будинків… при візуальному огляді встановлено, що розширювальні баки знаходяться в технічно-справному стані».

Тобто – ніхто не винен.

Депутата Бориса Смаля обурює, що постраждалим мешканцям будинку ніхто не збирається відшкодовувати збитки.

«Не можете визначити, хто винен – нехай «скинуться» керівники ЖКП 2, «Луцьктепло» та «Луцькводоканал». Врешті самі придумайте щось, але не відправляйте людей в суд і не примушуйте, ще й за це платити. Як співставити з здоровим глуздом те, що ви визнаєте факт аварії, яка нанесла шкоду житлу мешканців, але платити постраждалим не збираєтеся. І що це означає «домовлятися з обслуговуючим підприємством»? На що натякаєте? Може напишіть кому і скільки?», - звертається Борис Смаль до чиновників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Марія Показати IP 12 Лютого 2016 12:14
Повна безвихідь. Нікому звичайні люди не цікаві. Жаль, що у нас такі "чинуші". А Ви, Борисе Анатолійовичу, сподіваюсь допоможете знайти правду.
Анатоліч Показати IP 12 Лютого 2016 13:01
яке мені до вас діло? в мене прийом корешів, треба пару ділянок роздериб... здати в аренду
Романюн Показати IP 12 Лютого 2016 13:16
"Дякую" міському голові про турботу, і лучанам, які його обрали!
люблюмера Показати IP 12 Лютого 2016 20:35
Але ж то вже господар, ну от як такого хузяїна можна було обрати?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus