USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани помолилися за упокій душ загиблих Героїв АТО

22 Травня 2015 14:38
Лучани вшанували тих, хто поклав власне життя, захищаючи цілісність України у ході антитерористичної операції на сході України.

Так, скорботна панахида за загиблими відбулася сьогодні, 22 травня, о 12:00 годині, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

«Ми молимось за загиблих наших воїнів, які першими вирушили на схід та стали на захист рідної країни, щоб вберегти її цілісність і незалежність. Спочатку події Майдану, пізніше події Криму. Наступним етапом цієї боротьби стала Волноваха – місто, яке було і залишається українським. Тоді наші військові довірливо там зупинилися, не вважаючи це місто якимось небезпечним. Це можна порівняти із біблійною історією про Каїна та Авеля, коли Каїн підступно вбив рідного брата. Ось такою є й історія нашої України. Ми завжди очікували й думали, що небезпека та неприємність прийде до нас із заходу. Але ніхто не очікував, що брат може вдарити ножем у спину брату. Але біблійна історія - це історія повчальна. Це непросто історія розвитку життя людства. Вона вчить нас, як може бути. І сьогодні ми знаємо в обличчя наших ворогів – це Росія і ті хто підтримує її політику. Так багато є рідних і близьких, які живуть там, але з нами не розмовляють», - звернувся до усіх присутніх у храмі Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.
Він зауважив, що 22 травня – це саме той день, який об’єднав усіх українців у спільній молитві. Однак, на думку священика, водночас, цей день ставить перед патріотами багато питань: «А що далі?», «Як жити далі?».

«Власне, жити варто. Хоча б заради тих хлопців, які загинули, захищаючи цілісність нашої держави. Заради них і їхньої пам’яті. Ми знаємо, що ми захищаємо землю наших батьків і називаємо її Батьківщиною. Ми захищаємо землю, дану нам Богом. Ми вшановуємо наших воїнів, як Героїв. І з наших вуст лунало і буде лунати не просто «Вічная пам'ять», а «Герої не вмирають». Це наші з вами сучасники, які першими відгукнулися на заклик Батьківщини захистити її і добровольцями пішли на схід», - мудро зазначив владика.

Духівник закликав українців до великої віри у перемогу, такої, яка мала місце рік тому.

«Перемога буде за нами. Ворог буде відкинутий з нашої землі. Тому що на нашому боці - бажання любити й берегти свою землю, єднатися й жити в мирі. 22 травня – це початок боротьби з так званою Російською «імперією». І це не просто українська боротьба, а й боротьба Європи. Ми молимося й боремося за споконвічні цінності. Ми всього лиш хочемо бути щасливими на своїй землі. Я закликаю вас до великої віри. Такої, яку ми мали рік тому. До кінця приходить той, хто біжить. А той, хто занепав й думає, мовляв, усе - кінець, той програв. Потрібно йти далі: з великою шаною до тих, хто загинув, з великою підтримкою тих, хто живий», - каже митрополит.

Окрім цього, він приніс щирі співчуття родинам, яких торкнулася пелена смерті, тих, які втратили своїх синів, справжніх Героїв, у невизнаній війні.

«Ми завжди поруч з вами. Хай милосердний Господь в силу власної благодаті оздоровлює ваші душевні рани, які з'явилися з приводу втрати рідних людей. Це не тільки ваша біда, а й наша спільна українська трагедія. Царство Небесне спочилим, Слава Україні!» - звершив власну проповідь священний.

Після цього відбулося нагородження живих та спочилих Героїв.
Після його завершення, громадськість поклала квіти до пам'ятної дошки Героїв небесної сотні та загиблих воїнів АТО на Театральному майдані.
Далі спеціально зарезервовані автобуси повезли усіх охочих на міське кладовище, що у Гаразджі, де уже о 13:00 вшанували Героїв на місці їх захоронення — Алеї почесних поховань.
Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus