USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк залишився «сиротою» при живому нардепі

25 Червня 2016 08:00
Вибори народних депутатів були не так давно (26 жовтня 2014 року), проте, схоже, лучани вже забули, хто їхній представник у Верховній Раді. На питання «хто народний депутат України від Луцька?» люди знизують плечима і лише із зусиллям пригадують: «якийсь АТОшник». Утім останнім часом додають: це той, який стріляв у барсеточників?

Тож, як так вийшло, що переважна більшість містян не знає, хто представляє їхні інтереси у Верховній раді?

Для початку спробуємо детально проаналізувати діяльність усіх волинських депутатів та з’ясувати хто, як та скільки працює для свого округу.

Народні депутати: хто вони?

Ігор Гузь, народний депутат України від округу №19 (з центром у Володимирі-Волинському), належить до об’єднання «Народний фронт», політсили екс-прем’єра Арсенія Яценюка. Заступник голови комітету ВРУ у закордонних справах. Депутат без бізнесу, проте з щедрими покровителями з рідного округу, про це він відверто розповів журналістам під час однієї із прес-конференцій. Тож працює досить ініціативно та місцями ефективно.

Сергій Мартиняк, народний депутат України, вдруге обраний по мажоритарному округу №20 (з центром у Горохові). Член депутатської групи з претензійною назвою «Воля народу», бізнесмен-мільйонер, засновник агропромислової групи «Пан Курчак». Про свій округ дбає, здебільшого, через благодійний фонд «Європейський вектор».

Степан Івахів, народний депутат України, повторно обраний по округу №21 з центром у Ковелі. Заступник голови депутатської групи «Воля народу», до складу якої входять, зокрема, екс-регіонали та депутати, які голосували за «диктаторські закони» 16 січня. Олігарх, регулярний фігурант списків «найбагатших людей України», бізнесмен, співвласник груп компаній «Континіум». Для підтримки рейтингу в рідному окрузі використовує благодійний фонд «Патріоти Волині».

Ігор Лапін, народний депутат України, вперше обраний від округу №22 (Луцьк). Адвокат, учасник АТО. Пройшов до Верховної ради з першої спроби, заручившись підтримкою «Народного фронту» та, вочевидь, скориставшись актуальністю військової теми. Підтримку свого округу здійснює, хіба що, «холостими пострілами в повітря».

Народні депутати: яка від них користь волинянам?

У Раді нардепи занурились у вирішення загальнодержавних прооблем, про що свідчить характер депутатських запитів. І якщо Ігор Гузь, Сергій Мартиняк, Степан Івахів можуть похвалитись певним відсотком запитів щодо вирішення локальних проблем на Волині, то у Ігоря Лапіна усі депутатські запити стосуються загальнонаціонального рівня та пов’язані із вирішенням проблем в інших регіонах України. Не так давно інший волинський нардеп під час інтерв'ю з представниками ЗМІ на запитання, що він робить для округу, заявив: він повинен працювати на благо країни, думати про загальнодержавні програми та український бюджет, а не про місцеві програми. Мовляв, ними має займатися місцева влада.

А нещодавно журналістам Інформаційного агенства Волинські Новини в руки потрапили цікаві документи. Як виявилося, в Україні існує Державний фонд регіонального розвитку, через який держава формує свою регіональну політику. Створення фонду є однією з умов Європейського союзу, для прискорення соціально-економічного розвитку регіонів України. По суті, це - система виділення коштів на добудову шкіл, лікарень, дитячих садочків, стадіонів та інших соціальних об’єктів, при умові співфінансування з регіональними бюджетами: державний фонд - 90% , а місцевий - 10%.

Державний фонд регіонального розвитку покликаний покращувати регіональну структуру за підтримки місцевого бюджету. Саме тому цей проект став гарною нагодою для народних депутатів подбати про своїх регіональних виборців, не ігноруючи вирішень загальнодержавних питань. За допомогою фонду народні обранці можуть посприяти виділенню державних коштів на розвиток свого підопічного округу. Натомість свідомі виборці мають змогу стежити за реалізацією проектів у їхньому регіоні за допомогою прозорої системи сайту.

Хто з депутатів співпрацює з державним фондом регіонального розвитку

Ігор Гузь, народний депутат України (виборчий округ №19: Володимир-Волинський, Нововолинськ, Іваничівський та Любомльський райони) гучно заявив про те, що домігся виділення 200 мільйонів гривень з державного бюджету на добудову Нововолинської шати №10. А за допомогою державного фонду регіонального розвитку пролобіював фінансування шести проектів для свого округу.

Зокрема, це: мільйон гривень на реконструкцію дитячого садка в селі Зоря, два мільйони гривень на капітальний ремонт ДНЗ в селі Старосілля, мільйон гривень для реконструкції школи в Устилузі, тощо.

Народний депутат України Сергій Мартиняк (виборчий округ №20: Горохівський, Локачинський, Луцький, Рожищенський та Турійський райони) позиціонує себе як благодійник для малозабезпечених та знедолених людей. Його фонд «Європейський вектор» звітує про мільйонні пожертви на соціально важливі проекти в окрузі. В таке русло спрямована і його співпраця з державним фондом регіонального розвитку. До того ж, нардеп просунув на фінансування держфондом п’ять дороговартісних соціальних проектів в районах його електорату.

Таким чином, держфонд виділив п’ять мільйонів гривень на реконструкцію школи в селі Мокрець, три мільйони гривень на капітальний ремонт дитячого садка в селі Залісці Рожищенського району, півтора мільйони гривень на реконструкцію садочка в селищі Турійськ тощо.

Народний депутат України Степан Івахів (виборчий округ №21: Ковель, Ратнівський район, Старовижівський район, Шацький район) також в своїй роботі зорієнтований на підтримку ініціатив громад зі свого округу.

Таким чином, у своєму офіційному звіті за 2015 рік нардеп заявляє, що домігся виділення 11 мільйонів гривень на розвиток соціальної інфраструктури територіальних громад.

Також, народний обранець добре засвоїв принцип співпраці з державним фондом регіонального розвитку, таким чином він посприяв фінансуванню держфондом семи серйозних соціальних проектів для свого регіону.

Серед них - сім мільйонів гривень на реконструкцію школи у Шацьку, шість з половиною мільйонів гривень на добудову спорткомплексу в селищі Заболоття Ратнівського району, п’ять мільйонів на реконструкцію дитячого садка в Колодяжному, тощо.

Навіть 23-ій округ (Маневицький, Камінь-Каширський, Ківерцівський, Любешівський райони), який уже майже рік залишається без свого представника в Раді, отримав від державного фонду регіонального розвитку вісім мільйонів гривень на будівництво школи в селі Муравище Ківерцівського району та мільйон гривень на капітальний ремонт дитячого садка в селищі Любешів.

Своєю чергою, Ігор Лапін, народний обранець від Луцька, схоже, не починав роботу з державним фондом регіонального розвитку.
Щодо проектів, які стосуються Луцька, їх всього три. Всі вони були подані у 2015 році і місцева влада, ще до обрання Лапіна народним депутатом говорила про необхідність їх реалізації.
Перший - це будівництво мереж водовідведення на Львівському масиві і він вартує 8 мільйонів 541 тисячу 640 гривень. Другий - будівництво мереж водовідведення в мікрорайоні Вересневе (1-ша черга). Його оцінили у 16 мільйонів 126 тисяч 30 гривень. Останній - реконструкція дошкільного навчального закладу №25 на вулиці Чехова,4, вартість якого становить 7 мільйонів 241 тисячу 680 гривень.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЛАПІН У ВЕРХОВНІЙ РАДІ: ЖОДНОЇ ІНІЦІАТИВИ ЩОДО ЛУЧАН, ЯКІ ЙОГО ОБРАЛИ

Натомість, депутат гучно заявляє про необхідність дозволити громадянам вільно купувати зброю, та підтверджує свої переконання власним прикладом, застосовуючи вогнепальну зброю в спальному районі рідного округу.

Проте, як показує час, ні яскравий камуфляж нардепа, ні скандал зі зброєю жодним чином не вирішують насущних питань лучан, натомість тільки створюють проблеми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 59
виборцям Показати IP 25 Червня 2016 08:11
мартиняк голосував за диктаторські закони!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Швондер Показати IP 25 Червня 2016 08:16
Ми, лучани обрали му**а ляпіна. Каюсь, сам за нього голосував...
Луцьк Показати IP 25 Червня 2016 08:30
Гузь людей на майдан збирав СКОРО ВОНИ ПРИЙДУТЬ ДО НЬОГО!!!! ВТІКАЙ ЗА СЄНЬОЮ!!!!
Лучанка до Луцьк Показати IP 25 Червня 2016 17:33
А хто їх не збирав? То треба було не куплятися, а не зараз розповідати, хто є хто.А то спочатку купляєтеся, а потім, гав...ти.
Галка Показати IP 25 Червня 2016 08:39
Циганський г*внюк
Іван Мирка Показати IP 25 Червня 2016 09:03
Фасад будинку школяра зробили ща кошти що вибив Лапін.
рікітьор до Іван Мирка Показати IP 25 Червня 2016 09:38
Шо значить вибив?? Вибив в кого?? В держави своїх грошей нема, це наші гроші. І цікаво, якщо за два роки каденції депутат вибиває гроші лише на один фасад одного будинку, то скільки тисячоліть має пройти, щоб ми наблизились хоча б до Білорусі?? Депутат має займатись законотворчістю, щоб люди могли спокійно заробляти гроші і на життя і на фасади, тобто створювати умови для нормального функціонування країни в цілому і її економіки зокрема. Хоча мабуть хто на що вчився.
наївний виборець Показати IP 25 Червня 2016 09:07
Перестаньте писати в такому ключі. Лапін хто? - депутат, вибрали його хто - лучани. Що вибрали те і мають, не емоціями треба голосувати, а тверезими мозгами. Шо, ніхто на Волині не знав хто такий Лапін?? я вас умоляю))). Так шо ждем нових виборів і нових героїв, все по канонам демократії. Еволюція вона все виправить, не зразу, за 10-20-30-..100 років, але виправить, варіантів нема.
ЗМІ Показати IP 25 Червня 2016 09:18
Депутатське місце Луцька порожнє. Там сидить використаний пакет з-під ряжанки. Якщо Лапін лізе в ЗМІ і когось критикує, то це виглядає, ніби пігмей критикує великана за його зріст. Подивіться його маячню-інтервю "Ігор Лапін: Критикувати можна все". Продаж землі, припортовий завод, Луганськ, "договорняки", Луценко, а за Луцьк - нічого. Людина важко орієнтується в тому, що говорить і не може сформулювати елементарну думку. Я не вірю жодному його слову. Якщо Лапін скаже, що земля кругла, треба обовязково перепровіряти: можливо, вона плоска.
Инна до ЗМІ Показати IP 27 Червня 2016 08:26
Я уехала из Донецка в 2015,в январе-пыталась "легко сформувати свою думку та обрати ориентир в жизни",В областном совете во Львове мне ответили,что моя вина прямая в том,что происходит на Донбассе,что я - "не мешканка громади,тому не маю прва на власну думку та допомогу ".С чем я вернулась в Донецк.Игоря знаю достаточно,для этого не понадобилось личное знакомство.Не подвел,не обманул,глубоко порядочный человек.К его словам надо прислушиваться и вникать,по большому счету лично я Землю из космоса не видела,почему я должна верить в то,что она круглая ?
Айва Показати IP 25 Червня 2016 10:16
А що там Палиця?
Палиця до Айва Показати IP 25 Червня 2016 10:52
Та вашими молитвами.
Мабуть пороблено Показати IP 25 Червня 2016 10:23
Люди, що ми наробили?....
Душман Показати IP 25 Червня 2016 10:30
Я зразу казав, що якщо учасник АТО не обовязково буде хорошим представником народу і дбатиме про народ
до душмана до Душман Показати IP 25 Червня 2016 12:38
Душман ти привай . Яскравим прикладом є малиш. І мабудь правильно палиця дав їм назву- банда. Кватирко сука, розраховується грішми держлізгоспів з бандою. Пора братись за цю банду. А хто такий малиш треба звернутись до компитентних органів та людей ставити в рамки закону лапіна - мародера, кватирка, малиша - росіянина!
Не виборець Лапіна Показати IP 25 Червня 2016 10:34
Шкода,що лучани проголосували за такого пройдисвіта.Адвокат він ніякий,депутат він ніякий.Зате г*мно велике.
Луцик до Не виборець Лапіна Показати IP 25 Червня 2016 11:43
Ви праві. Я також не голосував за це створіння . Може відкличемо це "Луцьке щастя".
Олег до Луцик Показати IP 25 Червня 2016 14:10
цього га**дна не відкликати а відстрелювати треба!
Олег до Не виборець Лапіна Показати IP 25 Червня 2016 14:05
цілком згоден!!не тільки г*мно але г**дон!
Боєць Показати IP 25 Червня 2016 10:56
Виявляється герої не ті, хто по-справжньому воювали, а той , хто гарно фотографувався в АТО.
Воїн до Боєць Показати IP 25 Червня 2016 15:07
А фото Ляпін гарні зробив???!!! Сподобались???? Я вам говорив, що він гнилий адвокатішка. Шкода що лучани повелись на ковельського іуду. Лапіна - ти лузер!!!!
атошник до Боєць Показати IP 26 Червня 2016 13:07
100% правий !
Хрюн Моржов Показати IP 25 Червня 2016 11:40
коментар було видалено
лапусічка Показати IP 25 Червня 2016 11:44
лапін - політичний аутсайдер. але про свої матеріальні статки він дбає дуже добре. не хвилюйтеся за нього. він щасливий та усміхнений.
Пані Показати IP 25 Червня 2016 11:50
поїхав на схід посидів два дні в окопах, познімав відео типу: "Нас зливають!",а люди повелись голосувати! а тепер, що? нічого не робить! треба було думати за кого голосувати! коли в нас люди перестануть вестися на популізм???!!!
до пані до Пані Показати IP 25 Червня 2016 12:42
Ви не праві він щось та робить, купляє уже будинки, кватртири, авто, займається бурштином, та займався мародерством, Ну це не робота?
Мирон Показати IP 25 Червня 2016 11:54
Всi вони одним миром мазанi..
Махновець Показати IP 25 Червня 2016 12:40
Треба десь знайти такого пр*дурків як Лапін підтасувути 20 голосів озброєними д*біла ми і наляканими суддями зробити з д*біла депутата! А ще сц*кун Мирка балаболить гн*да!!!
Чапай до Махновець Показати IP 25 Червня 2016 13:49
Шо гн*да, то гн*да... Тута не поспориш...
волиняка Показати IP 25 Червня 2016 13:35
Зібрати підписи виборців на окрузі, оголосити недовіру, перевибори і гнати поганою мітлою таких недо...депутатів і щоб іншим приклад був, як громада може! Це единий шлях вирішення подібних ситуацій! Пора вже вчити цих...!!!
ахєндовський до волиняка Показати IP 25 Червня 2016 15:31
Нема такої процедури, ждіть чергових виборів. Нічо не поробиш, за дурною головою... як кажуть. Ми ж за демократію, за законність, от і поступати треба по закону, раз на 4 роки виносити вирок негідним депутатам. Організовувати майдани по таким питанням - дурість, та і як показала практика майдан не гарантує прозріння конкретного виборця, а ці вибори, згодіться, були демократичними, ніхто нікого не заставляв. Тож апелювати треба лише до себе самого, а там дивись за кілька поколінь наші правнуки навчаться вибирати достойних людей. Всім хорошого настрою, здоровя.
щас до волиняка Показати IP 25 Червня 2016 15:36
Вже один раз громада показала як може в 14 році. Нам в країні, з такими наслідками, людей не вистачить на такі покази. Досить, вам було дане право вибору, вибрали не того - терпіть.
кухарик Показати IP 25 Червня 2016 14:27
Лапін кришуэ корупціонерів Сарапіна і Кушніра!!!
дідо Показати IP 25 Червня 2016 14:55
результативність законотворчої діяльності Ігоря Лапіна. Позитивний результат під час голосування отримали 10,7% його законодавчих ініціатив. Зокрема, підтримку в парламенті здобули його законопроект № 1865 від 27.01.2015 "Про внесення змін до Закону України "Про загальнобов’язкове державне соціальне страхування" щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів"; законопроект № 2726 від 24.04.2015 "Про обрання суддів"; законопроект № 2608 від 08.04.2015 "Про внесення змін до Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції" (щодо декларантів, що перебувають на військовій службі)
полюх Показати IP 25 Червня 2016 17:11
і так буде завжди! і не сподівайтесь.що на довиборах на 23 окрузі прийде щось краще!
Ковельчанин Показати IP 25 Червня 2016 18:31
Шановні лучани, мені за вас соромно. Ви хотіли нове обличчя - ви його отримали. Ми, ковельчани, вам криком кричали: А В А Н Т Ю Р И С Т! А ви ж всі розумні, то й тіштесь! Це чудо сопливе ви заслужили!
Лучанин до Ковельчанин Показати IP 25 Червня 2016 20:19
Сумно. Це справжня трагедія. Друзі ковельчани у період виборчих перегонів мене питали, чи, я знаю суддю з міста Ковель на призвісько "Доллар". Звичайно я не знав. Вони розповіли мені декілька історій в стилі фільму "Хрещений батько". Я реготав. Сміх зник, як ранкова роса, коли я почав досліджувати окремі "прожекти" дивного фінансового успіху державних службовців Лапіних. Про Ігора і війну на Сході не пишу свідомо. Не хочу вірити в те, що це було ради піару.
Сергій до Лучанин Показати IP 26 Червня 2016 09:39
Під пулями для піара !!?
рота до Сергій Показати IP 26 Червня 2016 15:12
Везунчик! Скiльки в "Айдарi" загиблих, поранених, а у нього -нi подряпини. Дивно.
Олесь до Лучанин Показати IP 26 Червня 2016 13:27
Це Наша помилка. Купились "на форму"- А по життю "зола"- професійний невдаха- Адвокатом був поки тато був суддкю. Як "лафа" скінчилась- скінчився"адвокат" Тоді пішов у підприємці . Почав будувати будинки з бруса. Але оскільки освіта- "якась", -"це будівницво" скінчилось пшиком. Тут війна. Про "золу" не буду. Не знаю. Єдине - стрільба у спальному районі по БЕЗЗБРОЙНИХ злодіях- У СПАЛЬНОМУ РАЙОНІ(!)- 7-10 куль "у білий світ"- говорять про цього воїна і степінь його переляку багато. А депутат- як і у всіх справах - НЕВДАХА. Банальне "кришування" янтарних справ, спроби впливу на ментівську "люстрацію"- який інтелект- такі і здобутки. Оце- незабаром Вибори... Читайте біографії "претендентів"- Бо..." по ділам їхнім пізнаєте їх..."
Корінний лучанин до Ковельчанин Показати IP 25 Червня 2016 23:00
На превеликий жаль Ви праві, лучани проміняли КОНСТАНКЕВИЧ І. на цього недоумка Лапіна. Дійсно, як Ви кажете, "чудо сопливе лучани заслужили"!!! Констанкевич І. гідна була бути депутатом ВРУ!
ІВАНИЧІ Показати IP 25 Червня 2016 21:38
А в Іваничах спитали, чому сімейка переїхала до Ковеля?
Сергій до ІВАНИЧІ Показати IP 26 Червня 2016 09:41
А як у Вас в сімьї , за всіх можете відповідати ?
все норм Показати IP 25 Червня 2016 22:58
Один із заступників Романюка потрапив туди за покровом Лапіна. Моклиця гарно йрго пихав лучанам, а мер його за це призначив замом, так що все норм містові.
Лучани Показати IP 26 Червня 2016 09:51
Його здобуток- Шпига підвальний генерал, який розвалив міліцію. Група правдорубів Рижков і компанія.
Хрюн Моржов Показати IP 26 Червня 2016 09:54
Дивіться, які парадокси. Ніколи при згадці в пресі про лапіна немає жодного позитивного коментаря. Жодного!!! А якщо десь один серед сотень втесується, то його надряпав сам лапін. І ви, ід*оти, його вибрали. Про що це говорить? Бля!
Правда Показати IP 26 Червня 2016 10:59
На 27 школу, за сприяння Лапіна в цьому році виділено чималі кошти. Така ось д*рналістика!
лихий Показати IP 26 Червня 2016 11:47
Підіть і зробіть собі піар під пулями під мінами танкі зустрічайте стрілецькою зброєю і станете ДЕПУТАТАМИ !!!!ЯКІ ВИ ДОРОСЛІ ЛЮДИ можуть таке писати мабуть вашу хату війна минула ????
ЗНАЮЧИЙ Показати IP 26 Червня 2016 13:14
ДОСТАЛИ ЛАПІНАМИ МОСКАЛІВ ТІЛЬКИ МОГИЛА ВИПРАВИТЬ,ТРИ ХИТРОЖОПИХ Д*БІЛА ЦЕ СИЛА .
АТОшник Показати IP 26 Червня 2016 21:42
Слухай,Лапін!Те,що ти написав в фейсбуці з приводу "помийної ями" не дає тобі права ототожнювати себе з всіма іншими атошниками.В цій статті говориться лише про тебе!!!! Не утотожнюй нас разом з тобою.Ми з тобою в бій не підемо,навіть ср*ати на одному полі не станемо.Ти для нас ніхто!!!
таблетка Показати IP 26 Червня 2016 23:05
Такоï "жодноiï подряпини" ворогу не побажаэш! А кращого командира важко найти. Та тиловi криси цього не знають...
ігорьок Показати IP 27 Червня 2016 10:49
а ви подивіться на позицію голови Народного фронту Волинської області товариша Ігоря Гузя. Цей Гузь мав би підтримати Ігоря Лапіна. Дати йому якісь рекомендації. може трохи насварити.. але Гузь мовчить. він мав би давно скласти повноваження голови Народного фронту Волинської області. але не робить цього. Гузь в сторонці такий тихий і пухнастий себе любимого піарить. а свого побратима по партії і підлеглого по обласній організації не визнає. от такі вони ці народнофронтовці карєристи.. от така в них сильна єдина команда.
Ніка Показати IP 27 Червня 2016 15:37
Боже! спочатку обирають. а потімзмішують з лайном. Бо самі ж такі...
Ніка Показати IP 27 Червня 2016 20:51
Лапін (Зола) ла* но і ган* он, мародер, і гвалтівник. Таких як Лапін і Шпига гнати в три шиї, бурштин тонами крадуть!
депутат Показати IP 27 Червня 2016 22:06
На наступних виберете ще дурніших за тарілку баланди чи машину піску. Українці це тупі створіння.
волинянин Показати IP 27 Червня 2016 22:19
Депутати ви усі скотеняки були є і будете коли ви уже нажеретися і поздихаєте . Коли вже будуть вибирати патріотів а не клоунів ряжених з Луцька в усьому винні безмозглі виборці
з Луцька Показати IP 28 Червня 2016 07:40
Ніколи і допустити не міг, що лучани виберуть таке нещастя, такого пігмея. Жах!!!
вибори і Україна Показати IP 28 Червня 2016 12:00
З 10 свиней одного коня не вибрати...
молитва Показати IP 31 Березня 2017 13:38
Божє!СпасиУкраїну від цього чорта і таких, як він!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus