USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві попрощалися з командиром 51-ої бригади. ОНОВЛЕНО

22 Липня 2016 12:11
У Командуванні Сухопутних військ Збройних Сил України відбулася траурна церемонія прощання з командиром 51-ї окремої механізованої бригади полковником Павлом Пивоваренком, який загинув у серпні 2014 року в районі Іловайська, - повідомляє УНН.

Попрощатися із полковником Павлом Пивоваренком прийшли рідні, друзі, товариші по службі, побратими. Службу проводив священик, який служив разом із героїчно загиблим, - йдеться у повідомленні.



Після церемонії прощання поховання полковника Павла Пивоваренка поховали на Лук’янівському кладовищі Києва.



Нагадаємо, Павло Пивоваренко зник під час виходу 51-ї ОМБР з Іловайського котла. Через певні обставини тривалий час вважався безвісти зниклим. Самі бійці не вірили у версію про його загибель і вважали його зрадником.

Як пише Вісник+К, його останки 1 жовтня було поховано на Кушугумському кладовищі, в Запоріжжі, як останки невстановленої особи під номером 3191. За кілька місяців за допомогою експертизи ДНК довела, що поховане тіло належать саме українському офіцеру Пивоваренку.

Медичне обстеження показало, що полковник був поранений в ногу, отримав пошкодження спини і загинув в результаті влучення уламка у голову. Проте, не зважаючи на це, процедура ідентифікації тіла затягнулася. Натомість почали з’являтися неприємні чутки навколо родини комбрига волинської бригади. І ось, починаючи з кінця 2015 року відділ пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва у рамках гуманітарного проекту Збройних Сил України «Евакуація-200» провів необхідну роботу щодо сприяння ідентифікації останків невстановленої особи під номером 3191.

Запорізький міськвиконком 15 липня цього року дав згоду на проведення ексгумації останків Павла Пивоваренка. Тіло підняли на на Кушугумському кладовищі вчора і доставили у Київ.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, указом президента України "за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", офіцер нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Санчез Показати IP 22 Липня 2016 12:15
ВІчна пам'ять герою і всім хто поклав життя за Україну...Слава Україні.Героям слава!!!!!!!
Діма Показати IP 22 Липня 2016 12:19
Йому цей орден до одного місця
знаючий Показати IP 22 Липня 2016 13:02
Цей ....зараз в рАсєї де і його брат генерал.
Андрій до знаючий Показати IP 22 Липня 2016 17:52
Дурне ти а не знаюче.
Юрій до знаючий Показати IP 23 Липня 2016 13:39
Та в нього брата не було ніколи, а сестра тільки є. Шо в нас за люди, аби обрехати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus