USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

З лютого в Луцьку збільшать тарифи на утримання будинків

16 Січня 2017 18:16
Тарифи на утримання будинків та прибудинкових територій орієнтовно зростуть на 30 % з 1 лютого цього року, інформує Конкурент.

Нагадаємо, відповідне рішення ухвалив виконавчий комітет ще в грудні 2016 року.

Як розповів начальник департаменту ЖКГ Юрій Крась, тариф для кожного будинку рахується окремо, втім в середньому він зросте на 30 %. Також чиновник зазначає, що тарифи коригують у зв'язку із підняттям тарифів на електроенергію, зростання мінімальної зарплати та через ряд інших факторів.

«У Луцьку ми рахуємо побудинкові тарифи. Тобто за кожним будинком окремо. Адже є ряд показників та 11 послуг, які ми надаємо. І залежно від тієї кількості послуг, які будуть надаватися в тому чи іншому будинку, рахується тариф: більший чи менший. Ми не піднімаємо зараз тариф, ми його коригуємо. Адже ж не міняємо ані кількості послуг, ані якісних показників. Ми коригуємо в плані тому, що виросли фактично в три рази тарифи на електроенергію. Збільшення мінімальної зарплати також вплинуло на тарифи та й інші показники, за якими рахувався тариф, теж повиростали", – зауважив Юрій Крась.

Він додав, що незважаючи на те, що відповідне рішення міськвиконком прийняв ще у грудні минулого року, оновлені тарифи на утримання будинку та прибудинкових територій будуть діяти з 1 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Кастрюлька Показати IP 16 Січня 2017 18:31
Дякуемо!!!
Іван Показати IP 16 Січня 2017 18:39
ЖКГ - це організація по відмиванню коштів з мешканців будинків, дана система упорядкування давно віджила себе, і ніяких послуг по суті не надає, дивлячись на стан прибудинкових територій та комунікацій.
Знаючий Показати IP 16 Січня 2017 18:41
Ура. Заграниця нам поможе.
Грушевського 1 Показати IP 16 Січня 2017 19:21
На що збільшать тарифи ? На утримання будинків та прибудинкових територій ? Нехай пан Крась прийде до нас у двір , насосона розвалена . як ще діти не підірівали її пітардами ( вона руйнується рокам , просто груда каміння ), купи сміття у дворі є три арки . нехай ЖКГ зазнаначить , коли за 17 років , вони вкрутили хоч одну лампочку в арці .. повна темрява , Нехай прозвітує ЖКП скільки лампочок вкрутили над під"їздами . чи над входом в ліфт ( 1 поверх ) , нехай чесно скажуть скільки лампочок списали за десятки років під шумок ? Нехай визнають , що ремонт ми робимо, мешканці, за власні кошти у під "їзді. Нехай скажуть чому не працює батарея у під "їзді з того часу , як через стінку " оселився" банк,чому її давно відключено? Чому підвали у нас залиті водою? Що нового для мешканців зробив ЖКГ у величезному дворі ? Дорогу поремонтували депутати , дитячий майданчик -Чернецький , а другий фонд Палиці ?Чи може сніг розчистили на тротуарі у дворі , чи посипали піском ? НЕМАЄ ЗА ЩО СПЛАЧУВАТИ !Такі послуги ніц не варті
Лучанка Показати IP 16 Січня 2017 20:06
Якщо не платити за утримання будинку ? Жителі будинків самі роблять ремонти, вкручують лампочки....Хай беруть не за утримання будинку, а за прибудинкову територію.
факт Показати IP 16 Січня 2017 21:09
Ну і кому ті 3200 допоможуть? Як дурили людей - так і продовжують дурити!
Йопрст Показати IP 16 Січня 2017 21:13
Цей К:зел Ковальов-не чого не робить,тільки клеять на будинок що вони травлять ,крутять лампочкі ,роблять ремонт-це все брехня ,подивіться на дах будинку Молоді13/Б бетонна панель скоро впаде,сходинкі намазали якимсь лайном,що дорогі посипають знов ями-ХозяЇН-ІНЖЕНЕР ЦЕ -вообще повна торба-бабкі списують як то шо нада!!!
До Грушевского 1, лу Показати IP 16 Січня 2017 21:22
Какие услуги на прибудинковой територии,.. все сделали депутаты перед выборами, детские две площадки, дорогу во дворе,а несколько десятков деревьев высадил сосед больше 15 лет назад , теперь жители дома за ними ухаживают,.одно только, дворник иногда собирает мусор.Пусть берут деньги с работников пенсионного фонда , который находится на первом этаже нашего дома. Они ставят несколько машин у нас во дворе , курят табуном возле арки . а лампочку в арке над дверью из которой выходят на перекур не вкрутятКакой пенсионный фонд . такой и ЖКГ-заробітчани на людях
андрій Показати IP 16 Січня 2017 21:48
правильно зауважив пан Крась:"не міняємо кількості послуг і якості показників",був нуль і є нуль,і мабуть буде.
Лучанин Показати IP 16 Січня 2017 23:04
Знову путін ВИНОВАТ !!!
Лучанка до Лучанин Показати IP 16 Січня 2017 23:16
коментар було видалено
Мешканець Показати IP 17 Січня 2017 08:42
Всі прямо розплакались.То створіть ОСББ(Закон дозволяє) і сплачуйте скільки потрібно і буде чисто і охайно.А так скоро призначать управлінську компанію,яка в 2 рази підніме ці тарифи і що тоді.Все в руках мешканців,так дійте...
зебест Показати IP 17 Січня 2017 10:35
ми не піднімаємо...ми коригуємо...А на виході -що...зниження???
Валентина Показати IP 17 Січня 2017 10:58
А ОСББ хіба не збільшується плата???????? Подивіться як вони прибирають ще гірше як було!!До електрика при ОСББ дзвонищ=ш то він і не спішить а при ЖЕКУ приходив зразу. ТАК що думайте де краще!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А влада зажирається і це Гройсман премер таке робить чи хто? Добавили 3200 прибиральниці а яке прибирання хай гройсман відповідає за таких
Валентині Показати IP 18 Січня 2017 11:09
Яке відношення електрик ОСББ до Вашої приватної квартири.Ви обирали правління,воно голову,в договорі все прописано і плата і послуги і відчислення в рем.фонд,читайте і виносьте на обговорення мешканців.Все просто.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus