USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Батько полоненого «кіборга» звернувся до Захарченка. ВІДЕО

23 Січня 2015 15:51
На YouTube з'явився ролик, на якому батько одного з українських військовополонених звертається до глави самопроголошеної ДНР Олександру Захарченка.

Починає свою промову чоловік зі слів: «Мій син «кіборг». Погано це чи добре, я не знаю. Герой він чи ні, я теж не знаю. Для мене він герой». Він розповідає, що його син провів кілька місяців у боях за Донецький аеропорт. зараз його син в руках «так званих ополченців», - повідомляє Погляд.



Як відомо, під час запеклого бою за Донецький аеропорт 16 військовослужбовців Збройних сил України потрапили у полон терористів. Днем раніше 8 українських бійців потрапили в полон, частина «кіборгів» загинула. Згодом волонтер Тетяна Ричкова повідомила, що у полон потрапили 4 українських військових.

22 січня бойовики влаштували «парад полонених» українських військових у Донецьку.

За станом на сьогодні вдалося визволити з полону 3 українських військових.

Наразі ще 24 «кіборги» й досі залишаються у полоні бойовиків. Особи більшості з них уже встановили. Частина полонених навіть змогла поспілкувалася із рідними телефоном.

Батько полоненого «кіборга» наразі приїхав до Києва, оскільки не може сидіти вдама, бо вважає своїм обов’язком порятунок сина.

У своєму монолозі він звертається до терориста Захарченка. З його слів, неможливо передати ті почуття, які відчуває батько за сина в цій ситуації. Чоловік зазначає, що не є публічною людиною і ніколи не виступав на камеру. Він виступає на заради «понтів», а тому що болить душа.

«Ніхто не знає, де правда», - каже батько військовополоненого, звертаючись до головного терористові. Мені «пофіг» на те, що про мене скажуть люди - засудять чи не засудять. Я знаю, що я чиню правильно. Я прийду за своїм сином в це пекло. Я хочу запропонувати тобі (Захарченку - прим.ред.) сісти за стіл переговорів, не для того, щоб ділити Україну, а для того, щоб поговорити з тобою про долю мого сина».

Чоловік каже, що готовий приїхати в Донецьк, щоб поговорити з Захарченком і вирішити свою проблему, тому що те, що він випробував за останні сім днів, він не побажав би злому ворогові.

«Я буду чекати твоєї відповіді (звертаючись до Захарченка - прим.ред.). Останні сім днів я багато думав. Я не знав раніше, хто такий Гіві, хто такий Захарченко. Але зараз я дізнався достатньо. Я розумію, з ким маю справу, але я готовий боротися. Повір мені, я готовий йти в пекло за своїм сином», - каже батько кіборга.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus