USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бойовики покинули Широкине

3 Липня 2015 15:52
Проросійські бойовики відступили від селища Широкине, що під Маріуполем на Донеччині, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Зауважимо, активну оборону у цьому селищі організовували бійці полку "Азов", у лавах якого - багато волинян.

«На маріупольському напрямку ситуація дещо стабілізувалася. Бойовики залишили повністю зруйнований населений пункт Широкине і відступили на схід – у бік Саханки і селища Безіменного», – сказав Мотузяник.

Він нагадав, що, відповідно до мінських домовленостей і додатку до постанови Верховної Ради України «Про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької і Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування», цей населений пункт має контролюватися силами АТО.

«Водночас ворожі обстріли і збройні провокації тривають, але вони мають епізодичний характер і здійснювалися, переважно, у темну пору доби. НЗФ застосували важке озброєння (гармати і міномети) лише на приморській ділянці (від Сопиного до Широкиного). При цьому внаслідок безсистемного вогню, який ведуть у бойовики у селищі Чермалик є руйнування і сильно пошкоджена інфраструктура», – додав Мотузяник.

2 липня в угрупованні «ДНР» заявили, що підрозділи бойовиків виведені з Широкина, і тепер селище вважають демілітаризованою зоною.

Напередодні виведення сил бойовиків із Широкина підтвердили в Міноборони України.

У звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ за 29 червня, спостерігачі підтвердили, що всі цивільні жителі залишили Широкине під Маріуполем.

Раніше у Широкиному, одну з частин якого окупували сепаратисти, ще одну з частин контролювали українські війська, а решта залишалася «нейтральною», ОБСЄ кілька разів намагалася домовитися про припинення вогню.

До війни в Широкиному жило близько півтори тисячі людей.

Донецький аеропорт і Широкине останнім часом були місцями активних бойових дій на порушення режиму припинення вогню і відведення важких озброєнь, про що домовилися ще в лютому лідери України, Росії, Німеччини і Франції. Ці місця стратегічно важливі – зокрема, контроль за Широкином відкриває чи блокує можливість наступу сепаратистів на Маріуполь зі сходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus