USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дитячі ліки від гіперактивності мають ті ж властивості, що й кокаїн

16 Травня 2009 17:45
Ріталин, препарат, який використовується для лікування синдрому дефіциту уваги, викликає ті ж зміни в головному мозку, що й кокаїн. Це з’ясували американські дослідники, – повідомляють 16 травня «Волинські Новини».
Вчені провели низку експериментів на мишах і з’ясували, що у здорових гризунів, яким щоденно робили ін’єкції ріталіну, в мозку з’являлися ті ж зміни, що й в гризунів, яким давали кокаїн.
Ріталін, наукова назва якого метилфенідат (Methylphenidate), вважається нешкідливою речовиною, однак дослідники говорять, що він може призводити до структурним та біохімічним змінам в деяких областях мозку.
Нагадаємо, нещодавно правоохоронні органи України розширили «чорний список» заборонених лікарських препаратів.
Під заборону вільного продажу потрапили сім досить популярних препаратів: «Спазмолекс», «Залдіар», «Зестра», «Кодтерпін», «Ефект», «Спазмалгон» і «Коаксил».
На думку міліції, вони використовуються як легкі наркотики, якщо ці препарати продавати за рецептами, то можна врятувати не одне життя, – пише сайт ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus