USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Генпрокурор запропонував РНБО дозволити зброю цивільним. Президент підтримав

27 Травня 2015 10:29
Генеральний прокурор України Віктор Шокін певен, що людина повинна мати можливість захищати свою приватну власність зі зброєю в руках, і вже подав відповідні пропозиції в РНБО.

Про це він заявив в інтерв’ю "Голосу України".

"Я обстоюватиму прокуратуру, яка б захищала перш за все людей. Люди, а потім держава, бо держава це і є люди. У тому числі й приватну власність людини. До речі, на мій погляд, вона має бути чітко виписана в законодавстві, а людина повинна мати можливість захищати її, у тому числі й зі зброєю в руках.

На жаль, у нас це не зроблено. Я вніс в РНБО свої відповідні пропозиції, їх підтримали, у тому числі Президент України", - зазначив Шокін.

З його слів, ці пропозиції опрацьовуються. "Сподіваюся, що буде прийнято закон про зброю, реєстрацію, можливість її придбати і весь комплекс питань, що ними опікується МВС," - зазначив Шокін.

Зазначимо, 10 грудня 2014 року у Верховній Раді України було зареєстровано проект Закону про цивільну зброю і боєприпаси (№1135-1). До речі, Україна - єдина країна Європи, яка досі не має закону про зброю.

У Луцьку депутати міської ради 20 травня розглядали питання про звернення Луцької міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України щодо законодавчого врегулювання обігу вогнепальної зброї.

Депутати міськради вирішили закликати представників центральної влади законодавчо врегулювати право громадян на користування вогнепальною зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
123 Показати IP 27 Травня 2015 10:42
"...захищати свою приватну власність". Бариги дорвались до влади...Не життя, не гідність, не сім'ю - приватну власність.
Iskander до 123 Показати IP 27 Травня 2015 11:58
А шо треба мало прорідити населення) жартую. Но в любом случае бандиты,наркоманы и.т.д. - итак имеют такую возможность мы итак живём в страхе с оружием в руках ты знаешь что у тебя есть шанс противостоять криминалу. Так что я ЗА.
Коля Показати IP 27 Травня 2015 10:47
це жахіття. Держава вже не може захистити своїх громадян України. Будуть стрілятись
макс Показати IP 27 Травня 2015 10:56
давно пора, наявність зброї - це фактор стримування.....скажімо який наглий даїшник буде до Вас зариватись, коли знатиме що в людина може бути при собі люфа...демократія- це домовленість двох озброєних чоловіків.....стрілятись?...гляньте на Швейцарію, де найбільше зброї в громадян в Європі.....так, звісно є вбивства, але ніхто не кипішує....
Анонім до макс Показати IP 27 Травня 2015 11:04
що нам Швейцарія... ми УКРАЇНА !! і ЦЕ нова ПЕРЕМОГА !!!
Варвара Показати IP 27 Травня 2015 11:10
...наші люди озлоблені на все і всіх і не безпідставно...українське суспільство не готове до такого кроку, тому що це приведе до аналогу американського гето...тільки коли Україна вийде на вищий соціальноекономічний рівень, тоді лише такий крок буде оправданий...
до Макса Показати IP 27 Травня 2015 11:13
ти не забувайся, що в Швейцарії, коли пяне бидло буде стріляти тобі в двері в квартиру, міліція приїде за 3 хв. а при нашій демократії міліцію будеш кликати 3 години. ну і коли вона нарешті приїде, то винний будеш ти ... бо спровокував стрілянину..А по друге, коли дійсно до тебе буде нариватись гаїшник, то згадай п.1.. бо його син завтра( коли ти будеш на роботі) може ломитися з пістолетом до дверей твоєї квартири, де твої діти і дружина
Лис Показати IP 27 Травня 2015 11:37
Нарешті ми почули розумні речі. Тільки вільні громадяни мали право носити зброю ще в колисці цивілізації - Древньому Римі. Може і ми станемо вільними - хоча б в такий спосіб. Дайте в кінці кінців зброю законослухняним громадянам, у бандюків її й так вже багато є. Нонсенс - бандити вільніші від добропорядних громадян. Зрівняйте шанси захиститу і нападу, дайте чесним громадянам зброю - якщо не можете її відібрати у злочинців.
калаш Показати IP 27 Травня 2015 11:47
зараз є 40млн. ,через рік буде 20!
Хлоп Показати IP 27 Травня 2015 11:52
Ніхто за громадян тут не згадує. Це намагання хоч якось зареєструвати ті величезні об'єми озброєннь, що є на руках. І якщо після цього за нереєстровану зброю введуть 5 рчний термін ув'язнення - то це логічний шлях.
калаш Показати IP 27 Травня 2015 11:56
дописую бо прийшло на пам"ять:І автоматично відпадає необхідність в економічному розвитку держави.Не буде кому збирати майдани,влаштовувати різного роду акції,протести і т.д.Життя -малина.
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 13:09
м-да- це перестріляємо один одного. А нашим чинуам це на руку. Таке озлоблення як зараз якраз так і треба.Особливо коли у нас понаїжджало цих донбасівців,які нас люто ненавидять і будуть стріляти без попередження. Вони ніколи до нас не испивали любви, а зара рахують винними у всьому бандерівців, самі рвонули до нас дуцпи сховали, а наші діти гинуть за цих лобуряк
Хлоп до Анонім Показати IP 27 Травня 2015 13:31
Чи не здається Вам, що "їх понаїжджало" по якійсь причині? Може вони і не дуже збиралися сюди? Ви дійсно впевнені, що "наші діти гинуть за цих лобуряк"?
Анонім до Хлоп Показати IP 27 Травня 2015 15:46
Да он даже не учитывает того, что к вам приехали, как правило, дети тех, кто от вас переехал на Донбасс работать.
партизан Показати IP 27 Травня 2015 13:29
Багаті (хто сможе дозволити купівлю і реєстрацію) - стрілятимуть бідних...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus