USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Інтер» знову пікетують: активісти вимагають звільнити працівника каналу

25 Жовтня 2016 12:30
Офіс телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській, 30, пікетують громадські активісти, які вимагають звільнення одного з працівників цього телеканалу за дискредитацію громадських організацій, що виступають проти незаконних забудов у Києві, - повідомляє УНІАН.

Пікетувальники вимагають зустрічі з керівництвом телеканалу для того, щоби добитися звільнення одного з його співробітників – Валерія Швеця. Як розповіла журналістам голова громадської організації «Барви життя» Лідія Гончаренко, Швець працює керівником одного з відділів телеканалу і паралельно з цим має свій власний сайт, де стверджує, що громадські організації, які борються проти незаконних забудов у Києві, переслідують корисливу мету та є «п’ятою колоною» Кремля.

«Він відкрив сайт, на якому розміщує матеріали про те, що ми – «п’ята колона» Кремля, що ми шантажуємо забудовників. Ми вимагаємо, щоби його звільнили й не розуміємо, чому він, працюючи на «Інтері», ще має такий сайт. Можливо керівництво телеканалу про це не знає?», – зазначила Гончаренко.

Також вона додала, що після пікетування телеканалу активісти підуть до Шевченківської прокуратури міста Києва для того, щоби вручити повідомлення про злочини із боку Швеця, а саме, за статтею 170 (перешкоджання громадській діяльності) і статтею 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Активісти стукали у ворота телеканалу, однак до них ніхто не вийшов.

Нагадаємо, 4 вересня на вулиці Щусєва біля офісу компанії, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці» для «Інтера», невідомі підпалили шини, потім кинули у приміщення димову шашку, сталася пожежа.

Наступного дня, 5 вересня, біля центрального офісу «Інтера» кілька ветеранських організацій розпочали, як вони заявили, безстрокову акцію з блокування телеканалу, учасники заходу називають «Інтер» «агентом Кремля». Вони заявили про намір блокувати будівлю до повної зупинки роботи каналу.

Проте вже 6 вересня і активісти заявили про досягнення домовленості з телеканалом «Інтер» і припинили блокування центрального офісу каналу. Натомість «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з активістами.

А 16 вересня стало відомо про те, що голова правління телеканалу «Інтер» Єгор Бенкендорф, який займав цю посаду з 2013 року, пішов з посади за власним бажанням у зв’язку з особистими обставинами.На його місце одразу ж призначили нового керівника. Телеканал «Інтер» уже неодноразово пікетували, зокрема у лютому через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми «Подробности недели» росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили у виробленні фейків в інтересах РФ і депортували з країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Дмитро Показати IP 25 Жовтня 2016 12:44
Як вже надоїли ті "активісти", а на роботу вони не пробували влаштуватись і працювати ...
Правда Показати IP 25 Жовтня 2016 12:58
Зараз існує професія "активіст"- це всякий зброд і нероби, які за гроші мітингують під офісами і будинками, виконуючи вказівки замовників.
нова Показати IP 25 Жовтня 2016 14:03
злочина влада так називає тітушок
Лана Показати IP 25 Жовтня 2016 14:16
Правильно роблять, що пікетують! Подивитись "Інтер", це проросійський канал, де пахне совком. Недавно на цьому каналі був концерт "Мрія про Україну", де виступала втікачка-сепаратистка Повалій. Це, що популяризація цієї дешевої людини? Звучали пісні російськомовні, совкові пісні. Невже сучасна українська естрада бідна? Звичайно, ні. Чому про війну, яка зараз іде не було згадки? На даний час наші воїни захищають країну і наш мир. Передачі майже всі російською. Де ми живемо потрібно пам'ятати і яка наша країна - Україна. Невже в країні російськомовні не розуміють української? Пан Фірташ не українець, але для чого йому рашка? Там і своїх олігархів вдосталь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus