USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На кордоні з Україною – близько 50 тисяч кадрових російських військових

25 Травня 2015 09:58
Близько 50 тисяч кадрових російських бойовиків наразі перебувають на кордоні України з РФ. Тож ситуація на сході залишається напруженою.

Таку інформацію підтвердив сьогодні, 25 травня, під час оперативної наради голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Окрім цього, він заявивив, що велика кількість російських найманців перебуває на території Луганської та Донецької областей.

«Тому ситуація напружена. Агресор продовжує діяти. Для того, щоб не допустити подальшої ескалації та насилля, треба сформувати повноцінну армію. Над цим потрібно працювати. На жаль, саме тому й необхідно повертатися до неприємної теми мобілізації, вона продовжує викликати паніку в родинах, бо гинуть вояки. Але не можна займати позицію страуса, мовляв, моя хата скраю, нічого не знаю.

Якщо сьогодні ми не завершимо формування боєздатної армії в межах, визначених Президентом України, а це 250 тисяч одиниць боєздатної армії, ми відчуватимемо проблему, пов’язану з небезпекою суверенітету і незалежності», - зауважив очільник області.

Він звернувся до виконувача обов’язків військового комісара Волині Романа Кулика, аби той продовжував активно працювати для забезпечення виконання заходів мобілізації.

«Найважливішими на сьогодні є заходи оборони, від них залежить виконання всіх інших планів і програм. Не буде захисту України – не потрібен нікому бюджет, добровільне об’єднання громад тому подібне. Ми будемо проводити досить агресивну роботу щодо людей, які зобов’язані виконувати питання, пов’язані з призовом», - зауважив губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus