USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На Януковича подали в суд через Голодомор

14 Червня 2010 14:21
Відкрито судове провадження у справі щодо заперечення Віктором Януковичем Голодомору як геноциду українського народу.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на прес-службу Народного руху України.

За інформацією НРУ, 15 червня в Печерському райсуді Києва розпочнеться попереднє судове засідання у справі за позовом Володимира Волосюка до Віктора Януковича про захист честі і гідності.

У своїй позовній заяві Волосюк наголошує, що президент, заявивши 27 квітня у Страсбурзі про заперечення Голодомору як геноциду Українського народу, зганьбив честь і гідність позивача і вчинив акт наруги над знищеними мільйонами людей в такий злочинний спосіб.

Волосюк просить суд винести рішення, яке зобов`яже Януковича вибачитись публічно перед позивачем та перед Українським народом.

Він також наголошує, що своєю заявою Янукович прямо порушив норми закону про Голодомор, в якому, зокрема, сказано, що «публічне заперечення Голодомору 1932-1933 років в Україні як геноциду визнається наругою над пам`яттю мільйонів жертв Голодомору, приниженням гідності Українського народу і є протиправним».

«Янукович фактично протиставив себе позиції парламентів Естонії, Австралії, Канади, Угорщини, Литви, Грузії, Польщі, Перу, Парагваю, Еквадору, Колумбії, Мексики та Латвії, які офіційно визнали Голодомор актом геноциду українського народу, а також Європейському парламенту, який визнав Голодомор злочином проти Українського народу та проти людяності», - зазначено в позовній заяві Волосюка.

Крім того, він вважає, що своєю заявою Янукович «фактично протиставив свою думку позиції українського народу та міжнародного співтовариства в угоду своїм московським господарям».

«Янукович не лише вчинив протиправне діяння, - а й цинічно, на державному рівні здійснив наругу над пам´яттю мільйонів замучених українців», - сказано у заяві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus