USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

СБУ викрила багатомільйонний корупційний механізм в «Укрзалізниці»

22 Жовтня 2016 09:43
Корупційну схему створили вісім років тому чиновники технічних департаментів та окремих підприємств "Укрзалізниці". Тривають обшуки.

Так, працівники Служби безпеки України викрили багатомільйонний корупційний механізм у ПАТ "Укрзалізниця" під час закупок продукції для потреб підприємства. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці встановили, що корупційну схему створили вісім років тому чиновники технічних департаментів та окремих підприємств "Укрзалізниці". Посадовці забезпечували укладання контрактів на поставки кабельно-провідникової продукції з визначеними комерційними структурами, у тому числі російськими. За цей час підприємці поставили за завищеними цінами товари на майже один мільярд гривень, привласнивши близько ста мільйонів. Украдені в держави кошти перераховувалась на фіктивні фірми та через безтоварні операції переводились у готівку і привласнювались учасниками оборудки.

Під час обшуків у державних підприємствах та філіях "Укрзалізниці", офісах комерсантів та за місцем проживання фігурантів працівники спецслужби спільно з Генпрокуратурою та Нацполіцією виявили документацію, яка підтверджує проведення фінансових оборудок. Оперативники СБ України також вилучили півтора мільйона доларів США.

Відкрили кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 КК України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
цру Показати IP 22 Жовтня 2016 10:00
сбу крим і донбас профукала.....дилетанти, дітки з пісочниці
і ніхто Показати IP 22 Жовтня 2016 10:13
як завжди не буде покараний.а як і навіть -то" найгуманніший суд" виправдає та поновить на посадах
Робітник заводу Показати IP 22 Жовтня 2016 10:19
Дуже приємно чути ,що викривають . Але ще приємніше було б знати ,хто і на який срок за це покараний ..!!!
Завод Показати IP 22 Жовтня 2016 10:34
Про який строк ви говорите, коли до цього часу на залізниці як і на багатьох інших держ підприємствах, є "смотрящі" від наших правителів без яких жодна копійка не проходить. Скоріш за все знайдуть якогось цапа відбувайла і будуть його довго судити а потім виправдають як багатьох інших злодіїв.
Міністр Показати IP 22 Жовтня 2016 10:37
а тепер замніть тихенько товариш прокурор
аватар Показати IP 22 Жовтня 2016 11:42
чому та імітація лише зараз, а не 22 травня 2014 року

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus