USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ситуація у Вуглегірську

30 Січня 2015 22:37
Найгарячіше зараз на так званому Дебальцівському плацдармі. Зокрема в місті Вуглегірськ. Тут, наголосимо, перебуває рота "Світязь", серед яких - переважно волиняни. Бойовики другу добу намагаються витіснити з міста українських вояків. Інформація звідти надходить вкрай суперечлива, - про це інформує 24 канал.

Бій у Вуглегірську. Важкий обстріл позицій ввечері, згодом – нічний бій. Видно, як неподалік падає снаряд, потім сильний вибух. Після нього кілька солдатів залишаються лежати на землі. На формі не видно жодних розпізнавальних знаків чи шевронів. Палають будинки у центрі міста. Так бойовики намагаються витіснити з Вуглегірська українську армію. Мирних мешканців не шкодують.

Радбез переконує, що Вуглегірськ під контролем українських військ.

Протягом дня щодо Вуглегірська надходить суперечлива інформація. Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook пише, що розмовляв із начальником Донецької міліції та з бійцями спец-батальйону "Світязь". Мовляв, ситуація контрольована.

Однак журналіст Роман Бурко теж у соцмережі запевняє, що це не зовсім так. Бої тривають. І бойовиків відбити не вдалося.

Пізніше Телеканалу новин "24" вдалося зв'язатися з матір'ю офіцера Андрія Лиховського, який зараз перебуває у Вуглегірську. Близько п'ятої години він сповістив, що їх оточили. Із самим Андрієм зараз зв'язку немає.

Що наразі відбувається у Вуглегірську достеменно невідомо. Інформацію звідти обмежили. Однак точно відомо одне – з міста везуть чимало поранених. І військових, і цивільних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus