USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Брюсселі вирішується доля газу для України

21 Жовтня 2014 09:20
Сьогодні в Брюсселі стартують тристоронні газові переговори у форматі Україна-Росія-ЄС.

Україна та Євросоюз вже узгодили спільну позицію. Результатом перемов має стати проміжна угода, що дасть гарантії поставок палива в Україну та стабільність транзиту до Європи

Зранку єврокомісар Гюнтер Еттінгер чекає в себе українського міністра палива і енергетики Юрія Продана і російського міністра Олександра Новака. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Буквально вчора єврокомісар був в Україні, де узгоджував переговорну позицію з українським урядом. Європа передусім хоче забезпечити собі безперебійні поставки газу і його транзит. У Києві домовилися про те, що потрібна тимчасова угода. Документ має містити гарантії, скільки газу постачає "Газпром" і як "Нафтогаз" за нього розраховується.

Ключовим в угоді має бути те, що сторони не можуть змінити її положення в односоронньому порядку

Газові питання обговорювали і на недавньому саміті в італійському Мілані і президенти Петро Порошенко та Володимир Путін. Там окреслився певний прогрес. Зокрема, звучала ймовірна ціна на газ в 385 доларів за тисячу кубометрів до кінця зими і в 325 доларів за літній період.

Однак нез'ясовиними залишаються питання боргу, його суми і в скільки траншів його виплачуватимуть. Тому є вірогідність, що проміжну угоду узгодять вже сьогодні, однак з огляду на тривалість і складність переговорів робити однозначний прогноз зробити неможливо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ринок Показати IP 21 Жовтня 2014 09:42
Яка там доля? Все як на ринку, на базарі - плотиш за товар і отримуєш! А тут ще борги за минулі місяці... Ви б мали справу з таки покупцем? Нічого особистого!
Бригадир Показати IP 21 Жовтня 2014 14:12
Премьер-министр Словакии Роберт Фицо заявил, что Украина ошибается, если думает, что Евросоюз будет решать ее проблемы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus