USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

УДАР вийшов з коаліції - процес перезавантаження парламенту розпочато*

28 Липня 2014 21:00
Останні події в країні створили нову суспільну реальність. Майдан, анексія Криму і війна з російськими окупантами на Донбасі сформували нову українську націю. Нація хоче, щоб її представляли ефективні, некорумповані, патріотичні владні інститути. Нація хоче, щоб і парламент був гідний тих, хто без зброї йшов на автомати Калашнікова у лютому 2014 року, хто сьогодні проливає кров у східній Україні в зоні АТО.

Чому ця Верховна Рада повинна йти на перевибори?

Але значна частина парламенту – це «пташки гнізда Януковича», які отримали свої мандати через підкуп, обман і адмінресурс. Це депутати від Компартії та Партії регіонів. Це люди іншої політичної культури. Сьогодні фракція Компартії розпущена у зв’язку з тим, що її члени почали активно розбігатися. Стоїть питання про заборону цієї партії у зв’язку з антидержавною діяльністю. Курс на самоліквідацію взяла і фракція Партії регіонів – значна частина фракції розбігається, створюючи депутатські групи. Все це свідчить, що парламент потребує народної люстрації.

Отже, чому ця Верховна Рада повинна йти на перевибори?

Перше. Цього хочуть люди. Будь-який орган влади – не самостійна цінність. Це – представницький орган народу. Близько 70% українців вимагають перевиборів. Очищення влади – це вимога Майдану. Час її виконувати.

Друге. Ця Верховна Рада не відповідає настроям у суспільстві. Абсолютна більшість громадян хоче миру, добробуту, досягнення європейського рівня життя. А в нинішній Раді сидять люди, які є п’ятою колоною держави-агресора, пов’язані з підтримкою сепаратизму. Вони повинні понести відповідальність.

Третє. Ця Верховна Рада не налаштована на реформи. Будь-яке рішення – це в кращому випадку результат тривалих торгів, а в гіршому – втрата часу на його ухвалення. Для таких торгів країна не має часу. Повинна прийти команда, яка буде здатна проводити реформи.

В усіх успішних країнах- нових членах ЄС відразу після революції відбувалися парламентські вибори, і в критичні перші роки енергія політиків ішла в роботу, а не в марні суперечки. А в Україні ані в 1991, ані в 2005 таких виборів не відбулося – і результат відомий.

В цих умовах аргументи проти розпуску Ради не витримують критики. Треба приймати закони? Ніхто не заважає, Рада працюватиме ще принаймні місяць в штатному режимі. Та й під час кампанії може працювати. Було би бажання. Зовнішня загроза? Якраз обрання Ради, де не буде п’ятої колони – це фактор безпеки. Яким буде новий парламент? Таким, який оберуть громадяни.

Тому сьогодні ми запускаємо конституційний механізм, який дасть Президентові можливість розпуску Верховної Ради України і призначення дострокових виборів.

Оновлення влади почнемо з себе!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 28 Липня 2014 23:15
Народний депутат від фракції “Батьківщина” Леонід Ємець вважає, що навряд чи вдасться до перевиборів заборонити діяльність комуністів, і що не варто чекати три місяці для обрання нового Парламенту. Отже, навыщо розвалили більшість?
луцьк Показати IP 29 Липня 2014 00:01
нових 400 облич в парламенті не буде, їх просто немає. Марна трата часу і грошей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus