USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Українську «Мрію» будуватимуть спільно з китайцями

31 Серпня 2016 21:33
Державне підприємство "Антонов" та китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China 30 серпня підписали договір про добудову другого екземпляра найбільшого в світі транспортного літака АН-225 "Мрія" і створення серійного виробництва цього літака на території Китаю за ліцензією "Антонова".

Про це повідомила прес-служба держпідприємства, - повідомляє УНІАН.

"30 серпня 2016 року «Антонов» і китайська компанія Aerospace Industry Corporation of China (AICC) підписали угоду про співпрацю за програмою Ан-225. Таким чином, сторони висловили наміри про довгострокову співпрацю, яка передбачає на першому етапі будівництво другого модернізованого екземпляра літака Ан-225 «Мрія» на держпідприємстві «Антонов» і поставку компанії AICC, і створення на другому етапі спільного серійного виробництва Ан-225 в Китаї за ліцензією «Антонова»", - йдеться в повідомленні.

Представники "Антонова" уточнили, що кожен з етапів підписаного договору буде реалізований за окремим контрактом. Читайте також "Антонов" розгортає виробництво Ан-178 Інших подробиць договору, зокрема, термін його реалізації і обсяг виробництва літаків АН-225, представники підприємства не повідомили.

Раніше в китайських ЗМІ з'явилася інформація, що 30 серпня китайська компанія China airspace і українське держпідприємство "Антонов" підписали договір про співпрацю. Зокрема, повідомлялося, що за даним договором до Китаю переходить право власності на гігантський літак-транспортер АН-225, включаючи використання креслень і специфікацій літака. При цьому в самому "Антонові" інформацію про продаж прав на "Мрію" спростували.

Довідково:

Ан-225 «Мрія» створений київським Конструкторським бюро імені Антонова. Свій перший політ літак здійснив у 1988 році. З тих пір «Мрія» залишається найбільшим і найпотужнішим у світі транспортним літаком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 31 Серпня 2016 21:57
А що нам дає,те що виробляється у Китаї,але за нашою ліцензією?
Анонім Показати IP 31 Серпня 2016 22:21
Китайцав главное получить технические документы,а баласт за борт.когда же эти грабли закончатся
юзько пилсудськый до Анонім Показати IP 1 Вересня 2016 07:21
А от як "кінчимо" останнього "виробника" ГАБЛІВ, тоді і закінчаться всі граблі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus