USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Умілець-патріот: в селі коваль відновлює бронетехніку для війська

30 Січня 2015 09:22
П’ять одиниць військової техніки, яка невдовзі буде відправлена в зону проведення АТО, освятили вчора, 29 січня, в селі П’ятигори Здолбунівського району сусідньої Рівненської області. Отримають її хлопці з БТО «Горинь» та інших військових частин. Про це повідомили у прес-службі Рівненської обласної ради.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЯН ЗАКЛИКАЮТЬ ДОПОМОГТИ У ВІДНОВЛЕННІ 51-Ї ОМБ

Бронетехніку, серед якої три МТЛБ та два БТР, відновлював волонтер Ігор Щебет зі своїми побратимами у звичайнісінькому ангарі, розміщеному за селом.

- Це моя майстерня, де займаюсь ковальством. Після служби в армії здобув нову військову спеціальність - водій-механік. Свого часу побачив у Фейсбук, що стоять на зберіганні машини й запропонував взяти одну з них на відновлення. Військові погодилися і так пішла справа. Зробив одного, другого БТРа, потім БМП, зараз МТЛБ. Найважче відремонтувати ту техніку, до якої запчастини не використовуються у народному господарстві, треба їх шукати на військових складах. Крім того, ремонт вартує грошей і не малих, але нам допомагають, тому будемо працювати й надалі, - розповів пан Ігор.

Від прохання фінансово підтримати Ігора Щебета свого часу не відмовився і голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов. Це закликає зробити і інших небайдужих.

- До мене звернувся голова Здолбунівської райради з проханням підтримати місцевих волонтерів. Вперше приїхав сюди ще перед новим роком і коли побачив, що тут роблять хлопці, був приємно вражений. Відтоді допомагаю, чим можу. Як бачите, співпраця виявилася корисною. Техніку ми зробили, її сьогодні освятили й невдовзі вона поїде в зону АТО до наших «горинівців», - розповів голова Рівненської обласної ради Михайло Кириллов.

На освячення бронетехніки завітали місцеві жителі та школярі. Дітлахи, до слова, підготували солдатам листи та малюнки, щоб ті зігрівали душі та серця захисників України.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про двох волинян, які поїхали на передову ремонтувати техніку для військових.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus