USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

В Україні розширили список заборонених легких наркотиків

9 Травня 2009 12:17
Правоохоронні органи розширили чорний список заборонених в Україні лікарських препаратів. Про це 9 травня повідомляють «Волинські Новини».
Під заборону вільного продажу потрапило сім досить популярних препаратів: Спазмолекс, Залдіар, Зестра, Кодтерпін, Еффект, Спазмалгон и Коаксил. На думку міліції, вони використовуються як легкі наркотики, – пише Корреспондент.
Лише за рік від передозування ними у Луганському регіоні загинули троє чоловік. Міліція впевнена в тому, що якщо ці препарати продавати за рецептами, то можна врятувати не одне життя.
Однак аптекарі з правоохоронцями не погоджуються. Вони вважають, що зазначені препарати – одні з найбільш споживаних. Наприклад, Зестра допомагає при алергії, Кодтерпін – від кашлю, Коакс має заспокійливу дію. Тому продавати їх за рецептами, як наприклад, Трамадол означало б зашкодити хворим людям, – зазначають фармацевти.
До складу препаратів, які правоохоронці внести в чорний список, психотропні речовини не входять. Однак у взаємодії з іншими препаратами вони викликають наркотичну ейфорію – дію подібно трамадолу, стверджують в наркодиспансері.
Зазначимо, у березні цього року Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що в українських аптеках вільно продаються препарати, побічні ефекти яких можуть представляти надмірний ризик для людей. Тому міністерство зобов’язалося скласти чорний список подібних ліків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus