USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Водій кортежу Януковича визнав себе винним

17 Липня 2010 16:10
Відбулося перше засідання суду у справі про ДТП карети швидкої допомоги з президентського кортежу і таксі.

Про це 17 липня повідомив УБР .

Нагадаємо, аварія сталася у квітні в Києві. Віктор Янукович їхав до аеропорту «Бориспіль», щоб вилетіти на зустріч з президентом РФ Дмитром Медведєвим. Тоді в страшній катастрофі на місці загинув таксист Олексій Чижиков, а двоє його пасажирів отримали важкі травми.

Родичі Чижикова побоювалися, що правоохоронці зроблять винним загиблого Олексія. Але в середині червня Генпрокуратура назвала винним 61-річного водія карети «швидкої».

Дружина обвинуваченого водія» швидкої Олександра Демиденко, плачучи, розповіла: «За час, який минув з моменту аварії, Микола сильно посивів ..., - Він дуже переживає. Він ніколи в житті не порушував правил, у нього стажу близько 40 років, бо як влаштувався працювати шофером відразу після армії. Працював і при Кучмі, і при Ющенку. Про ту аварію він розповідав, що легковик просто з'явився несподівано ... Але таксиста він не звинувачує. Захисника у чоловіка не було, тому що у нас на адвоката немає грошей: ми з Миколою - пенсіонери, пенсія маленька, а є сім'я і онуки. Я на засіданні не була, з Миколою ходили діти. Він і сам-то постраждав, пошкодивши шийний хребець: йому зробили операцію, зараз він поки на лікарняному» .

Дружина Демиденка розповіла, що її чоловік на суді визнав себе винним, але вона таким його не вважає, каже, якби він міг уникнути зіткнення, обов'язково б це зробив: «Чому сказав, що винен? А що йому ще лишалося робити?»

Слідство встановило, що карета «швидкої» тоді відстала від основних авто в кортежі, тому що була менш потужною і їхала повільніше. Коли основна колона проїхала, на дорогу виїхали кілька звичайних авто. З одним із них і зіткнулася відстала «швидка». Водія «швидкої», якщо його провина буде доведена в суді, можуть засудити на термін від 3 до 8 років.

На засіданні була і вдова таксиста Олексія Чижикова, Алевтина. «Це було попереднє слухання справи, а наступне засідання призначено на вересень. Претензій до водія «швидкої» у мене немає, а наскільки він винен - вирішить суд. Чоловіка-то все одно не повернеш, - розповіла вона і додала: «Можу сказати, що збитки мені відшкодовані частково. Більше на цю тему говорити не хочу».

Алевтина виховує чотирирічного сина і виплачує кредит на квартиру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus