USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зупинити скорочення ліжко-місць у Колківській лікарні, – вимога нардепа Констанкевич до Уряду

24 Лютого 2017 18:47
Уповноважені представники уряду мають втрутитися в ситуацію і зупинити скорочення кількості ліжко-місць у лікарні смт. Колки Маневицького району Волинської області.

Про це йдеться в офіційному запиті народного депутата від УКРОПу Ірини Констанкевич, обраної у 23 виборчому окрузі, до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана та виконувача обов’язків Міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, повідомляє прес-служба УКРОПу.

«Колківську лікарню, яка обслуговує 22 тисячі мешканців, з них 5 тисяч дітей, наразі вже скоротили із 120 ліжок до 42, не дочекавшись утворення госпітальних округів і об’єднаної територіальної громади (ОТГ)», – йдеться у депутатському запиті.

За словами Ірини Констанкевич, мешканці Колок і навколишніх сіл неодноразово ставили питання про збереження закладу перед місцевою владою. Однак районні керманичі не виконали своїх обіцянок не скорочувати лікарню до створення ОТГ. Таке неприховане ігнорування інтересів громад надзвичайно обурило людей і створило соціальну напругу, зазначила представниця УКРОПу.

Також нардеп звернулася до урядовців з проханням врегулювати питання щодо підвищення посадових окладів та ставок заробітної платні педагогічним працівникам Державного професійно-технічного навчального закладу «Камінь-Каширське ВПУ». Про це йдеться у депутатському запиті, адресованому прем'єру Володимиру Гройсману та міністру освіти і науки Лілії Гриневич.

Як підкреслила політик, чинна постанова Кабінету Міністрів «Про внесення зміни у додаток 2 Постанови КМУ від 30 серпня 2002 р.» передбачає різні терміни підвищення тарифних розрядів педагогічним працівникам. Таким чином освітяни опиняться в різних умовах оплати праці, коли оклади підвищуватимуться нерівномірно і неодночасно. Така несправедливість може спровокувати напругу в колективі закладу, зазначила Ірина Констанкевич.

Обидва депутатські запитати були зачитані на пленарному засіданні Верховної Ради 24 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus