USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Він боровся за наш мир: на Волині відкрили пам'ятну дошку Герою

27 Квітня 2015 08:36
Меморіальну дошку загиблому Герою АТО відкрили на Волині.

Днями в селі Зелена, біля місцевої школи, відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки Андрію В’ячеславовичу Мостиці, який здійснив особливий подвиг – віддав своє життя, захищаючи Україну зі зброєю в руках. Про це повідомляють у прес-службі Ковельської РДА.

Андрій народився 18 червня 1985 року в селі Зелена Ковельського району Волинської області в сім'ї робітників. Навчався у місцевій школі, яку закінчив у 2002 році. У тому ж році вступив на навчання до Оваднівського професійно-технічного училища, де здобув професію автослюсаря. В 2003–2004 роках проходив строкову службу в лавах Збройних Сил України.

На початку збройного конфлікту на сході України Андрія призвали до 51 окремої механізованої бригади. 24 серпня 2014 року Андрій Мостика загинув у бою в селі Кутейникове Донецької області, захищаючи цілісність і недоторканність нашої держави. На фасаді рідної школи встановили меморіальну дошку, щоб вшанувати пам'ять загиблого Героя. На церемонії відкриття були присутні близькі, родичі, друзі, однокласники, представники влади, односельчани, учні школи, всечесні отці.

Після урочистої церемонії відкриття меморіальної дошки відбулось її освячення, хвилиною мовчання, схиливши голови в скорботі, всі присутні вшанували пам'ять українських військових, які загинули в зоні АТО.

Настоятель Свято-Покровської церкви УПЦ КП села Зелена отець Віктор та настоятель Свято-Михайлівської церкви УПЦ КП села Воля Ковельська, отець Володимир, побажали всім присутнім, щоб небо над нашою Україною завжди було чистим, щоб ніколи не гинули солдати від ворожої кулі.

Зі словами смутку до присутніх звернулася директор школи Галина Мартинюк, яка охарактеризувала Андрія, як скромну, добру, чуйну людину, з активною життєвою позицією. «Він – справжній герой. Він для нас завжди буде взірцем, а ми його будемо пам’ятати», – сказала директор школи.

Бойовий товариш, учасник АТО Андрій Панасюк, який разом служив з Андрієм Мостикою, розповів про воєнні дні та наголосив: «Ми є українцями і будемо ними до кінця! Ми є нація, яку не здолати!».

Зі словами невимовної скорботи до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віктор Козак, який сказав, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок їхнього односельчанина, а пам'ять про Героїв України на завжди залишиться в серцях вдячних людей.

Багато слів було сказано під час урочистостей. Голова районної ради Ігор Верчук, Зеленський сільський голова Олександр Паровенко, волонтер Наталія Попова, висловили слова вдячності батькам Андрія, його вчителям за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав життя за майбутнє нашої держави.

До меморіальної дошки, зі сльозами на очах, усі присутні поклали квіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus