USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

5 країн можуть створити незалежний трибунал щодо MH17

30 Липня 2015 20:40
П'ять країн — Малайзія, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Україна — задумалися про створення незалежного трибуналу з розслідування причин катастрофи малайзійського Boeing 7777 на сході України після того, як Росія заблокувала ухвалення в Раді Безпеки ООН резолюції про проведення міжнародного трибуналу.

Про це повідомляє ТСН.

Нагадаємо, трибунал планувалося створити для того, щоб встановити винних в авіакатастрофі. Тих, хто віддав наказ стріляти, хто виконав його, хто замітав сліди. З іменами, прізвищами та званнями.На жаль, цього не сталося. Росія була єдиною країною, яка проголосувала проти.

Ще один варіант, який зараз обговорюється, — це створення суду під егідою Генеральної Асамблеї ООН. Також розглядається можливість проведення слухань у національному суді однієї з країн-ініціаторів.

Раніше глава українського уряду Арсеній Яценюк зазначив, що після того, як Москва наклала вето на резолюцію про створення трибуналу з розслідування обставин падіння лайнера, Київ разом з міжнародними партнерами розпочав реалізацію "плану Б". Однак у чому саме він полягає, прем'єр-міністр не уточнив.

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРИБУНАЛ ВЕТУВАЛИ. ЩО ДАЛІ?

30 липня Рада Безпеки ООН не ухвалила проект резолюції про створення трибуналу для кримінального переслідування винних в авіакатастрофі. За документ проголосували 11 країн-членів РБ. Китай, Венесуела і Ангола утрималися, Росія скористалася правом вето.

Резолюція була підготовлена Австралією, Нідерландами, Малайзією, Бельгією та Україною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus