USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Бойовики захопили російський завод на сході України. ОНОВЛЕНО

22 Липня 2016 14:22
Бойовики так званої самопроголошеної "ДНР" 21 липня вирішили ввести "тимчасову державну адміністрацію" на Донецькому електрометалургійному заводі, який належить російській компанії "Мечел".

Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу компанії.

Як повідоомили у прес-службі, російська компанія отримала "розпорядження" ватажка бойовиків Олександра Захарченка, у якому йдеться про введення "тимчасової адміністрації", а також створення на базі заводу "держпідприємства Юзівський металургійний завод" з подальшою передачею майна ДЕМЗ у користування новоствореному підприємству.

У "Мечел" не виключили, що існує ризик втрати контролю над діяльністю підприємства на невизначений термін.

Згідно з інформацією прес-служби, компанія проведе юридичну експертизу ситуації та готова захищати свої права у встановленому законом порядку.

Сьогодні, 22 липня, стало відомо, що самопроголошена «влада ДНР» готова повернути російській компанії «Мечел» її підприємство - Донецький електрометалургійний завод (ДЕМЗ). Але компанія, згідно з вимогою бойовиків, повинна заплатити.

Про це повідомляєє «Преса України» з посиланням на місцеві ЗМІ.

У «ДНР» пояснили причини захоплення підприємства. Зі слів так званого «в.о. міністра промисловості і торгівлі ДНР» Олексія Грановського, ДЕМЗ простоює з 2013 року. Компанія «Мечел» не тільки заборгувала своїм працівникам 16 мільйонів рублів зарплати, але і почала їх звільняти.

«Якщо власник відновить діяльність ДЕМЗ на території республіки і забезпечить 700 осіб роботою, я думаю, Радмін прийме позитивне рішення про повернення підприємства власнику», - озвучив умови Грановський.

Він додав, що «Мечел» повинна повернути «державні» витрати на відновлення виробництва на заводі і гарантувати його стабільну роботу в подальшому.

Наразі на заводі працює так звана «державна» інвентаризаційна комісія, яка займається описом майна. Після цього призначений все тим же самопроголошеним «Радміном» адміністратор передасть його «Юзівському електрометалургійному заводу».

«...Держава бере на себе відповідальність інвестування коштів для запуску заводу. Ми стоїмо на сторожі інтересів наших громадян», - пояснив Грановський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus