USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чи будуть платити мобілізовані за медкомісію

20 Січня 2015 15:18
Задля того, аби точніше могти встановити діагноз та винести рішення про придатність до служби під час четвертої хвилі мобілізації, лікарі можуть призначати додаткові аналізи, які можуть бути платними. Проте сам медогляд, який здійснюють військкомати, є безкоштовним.

Про це стало відомо під час брифінгу за участю радника голови ОДА Бориса Кондратюка, та виконуючого обов’язків військового комісара Романа Кулика, а також представників правоохоронних органів та військової прокуратури з питань 4 хвилі мобілізації.

Як зауважив працівник Волинського обласного військового комісаріату Анатолій Рудь, попередні хвилі мобілізації здійснювались без медичного обстеження, на відміну від нинішньої, які передбачає проходження медичної комісії.

В її рамках передбачено здійснення загального аналізу крові і сечі, флюрограмма органів грудної клітини а для осіб після 40 років – кардіограма, аналіз крові на цукор.

Проте, зі слів Анатолія Рудя, чоловіки старшого віку нерідко мають цілий «букет» хвороб, саме тому певну категорію громадян відправляють на додаткове медичне обстеження.

«Важко відповісти конкретно, чи потрібні аналізи, бо треба знати з яким захворюванням та з яким діагнозам направляли людину. Потрібно конкретний випадок по конкретному захворюванню щоб сказати, чи було це потрібно. Робиться це для того (додаткові аналізи та обстеження, - авт.), щоб винести точне рішення про те, чи дозволяє стан здоров’я йому бути мобілізованим», - зазначає він.

Разом з тим, посадовець підкреслює, що ті, хто не згоден з результатами районної медичної комісії, можуть звернутись до обласної.

Нагадаємо, відсьогодні в Україні стартує четверта хвиля часткової мобілізації.

Військові фахівці прогнозують, що «відкосити» від призову захочуть половина усіх мобілізованих. Адже хабарництво у військкоматах та погане забезпечення солдатів досі повністю не вирішене.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК БОРОТИМУТЬСЯ З КОРУПЦІЄЮ ПІД ЧАС МОБІЛІЗАЦІЇ НА ВОЛИНІ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus