USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Двом загиблим в АТО волинянам відкрили меморіальні дошки

25 Червня 2016 15:17
Дві меморіальні дошки загиблим в АТО землякам відкрили у селі Стара Лішня Іваничівського району.

Про це повідомляє БУГ.

24-го червня в селі Стара Лішня Іваничівського району відбулась церемонія відкриття меморіальних дошок загиблим під час проведення антитерористичної операції Анатолію Артеменку та Ігорю Пугачу.

Меморіальні дошки встановлено на приміщенні Старолішнянської загальноосвітної школи І–ІІІ ступенів, в якій колись навчалися герої, що віддали своє життя, захищаючи Україну.

Сапер Анатолій Артеменко, який добровольцем пішов у військо захищати Україну від агресора, поліг 29-го жовтня 2015 року в місті Сватове Луганської області. Разом із бойовим побратимом став жертвою потужного вибуху на стратегічних складах артилерійських боєприпасів.

Ігор Пугач загинув під Ілловайськом, був захоронений як невідомий солдат.

“Це наші герої, наші патріоти, які боронили нашу країну на сході і віддали за це власне життя та вписали своє ім’я в славну історію боротьби нашого народу за свободу та незалежність. Патріотизм проявляється у дрібницях, в буденності, а героїзм виявляється на війні. Ніхто не очікував від мирної України, що, попри розвалену армію, її бійці ставатимуть Героями. Сьогодні йдуть на небеса найкращі, навіки перестають битися їх молоді серця. Ми не маємо права забути бодай одне ім’я тих, хто віддав своє життя за нас”, – написав на своїй сторінці у Фейсбук голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь.

Меморіальні дошки встановлені на школі не даремно, адже вони нагадуватимуть підростаючому поколінню про ціну миру і про те, що новітніх героїв не можна забувати, будуть нагадувати про героїчні вчинки Анатолія та Ігоря.

Пам’ять про героїв назавжди залишиться в серцях людей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus