USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Експерт: українська армія може здивувати не лише бойовиків, а й власний Генштаб

1 Червня 2015 22:00
Існує реальна загроза того, що найближчим часом Кремль знову активізує бойові дії на сході України. Причому в атаку буде кинута так звана «резервна армія», що складається з бойовиків, російських найманців, амністованих кримінальників і діючих підрозділів ЗС РФ. В той же час є ймовірність того, що українська армія в очікуваному наступу здивує як співвітчизників, так і Путіна.

Про це під час ефіру «Телеканалу 24» розповів військовий експерт Олексій Арестович, - повідомляє «Преса України».

«99,9% наступ бойовиків буде в найближчі дні. Спочатку підуть пробні групи знаходити слабкі місця. Дивитися нариси наших сил, систем заходів, які ми приймаємо. Бій у Мар'їнці - це демонстративні дії, відволікаючий маневр. Реальний наступ буде на північ від Донецька», - сказав Арестович.

На думку військового експерта, спочатку в бій будуть кинуті «сепаратисти-найманці», потім амністовані до 9 травня російські злочинці і до «липня-серпня буде максимальна ескалація». Військовий акцентує увагу на тому, що найманці фактично виконують роль «резервної армії»: вони покликані через військкомати РФ, підготовлені на російських полігонах і «відправлені сюди з номерами, знаками, частинами».

«Далеко вони не підуть, у них немає коштів для цього - вони це чудово знають. Хоча зараз Донбас накачаний вище даху по силам і засобам. Проблема у них з особовим складом. У них є 500 танків, і немає підготовлених танкових екіпажів. Тобто не все там так сприятливо. Скоріше всього цей наступ буде обмеженим. Він буде на 3-4 основних напрямках. Це буде спроба повторити Дебальцеве - відгризти економічно значимий шматок території. ТЕС на Щастя, Авдіївський коксохім, залізничний вузол в Попасній та Артемівські склади. Швидше за все, буде спроба позначити наступ на Костянтинівку, щоб штаб АТО метушився, який сидить у Краматорську і рішення не приймав по лінії фронту, а боявся за свою власну безпеку», - переконаний Арестович.

«Ну і Волноваха наша багатостраждальна. Тому що є системна проблема в тієї сторони - зрізати і оточити Маріуполь з півночі», - додає він.

Також Арестович вважає, що настав такий час, коли українська армія може здивувати не тільки бойовиків, але і власний Генеральний штаб.

«Я думаю, що під час літньої кампанії ми можемо стати свідками дуже цікавих чудес. Наприклад, коли армія не звертає уваги на Генеральний штаб, на київське керівництво і почне воювати на свій страх і ризик, що у неї буде дуже добре виходити», - сказав військовий експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus