USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хода за перемогу добра над злом – у Луцьку

18 Січня 2015 14:53
Сотні лучан долучилися до мирної ходи «За визволення України», що пройшла центром міста до могили Героя Небесної Сотні. Учасники акції висунули вимоги до центральної влади.

Лучани зібралися на Театральному майдані 18 січня. На чолі колони вирушили представники духовенства, обласної влади, а також депутати Луцькради та громадські активісти. Під звуки молитов та колядок із гучномовця велелюдна хода вирушила вулицею Винниченка та проспектом Перемоги до меморіального комплексу «Вічна Слава».

Поблизу місця поховання загиблого під час революційних подій у Києві волинянина Василя Мойсея священики на чолі з митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужили панахиду за усіма загиблими за Україну.



Як зазначив Михаїл, сьогоднішня мирна хода містом до могили одного з Героїв засвідчує єдність волинян. Він закликав присутніх просити у Бога благословення на мир та порозуміння, а також на перемогу. Митрополит нагадав, що у давні часи християни надихалися вірою в Бога, стоячи на могилах перших мучеників та сповідників і ці стояння та молитви завжди залишалися у пам’яті віруючих. Він висловив віру у те, що Бог дасть Україні довгоочікуваний мир, мир з перемогою українців. Михаїл наголосив, що важливо буди єдиними, як би нас не намагалися наштовхнути на шлях ворожнечі між собою, байдужості та деструктиву.

Владика зауважив, що це не просто хода містом під прапорами, а можливість зміцнитися у вірі для кожного лучанина, стати ближчим до України та надихнути до цього інших. Це, з його слів, надихатиме тих, хто лишився вдома та спостерігає за війною по телевізору. Силою любові, з його слів, можна об’єднати людей навколо правди та українських цінностей.



«Тому це не просто хід, це хід перемоги добра над злом, перемоги нашої єдності над усім поганим, що нам підсовують», - підкреслив митрополит.



Він закликав усіх до єднання та стійкої віри у свою державу та щирої молитви за неї. У єдності, з його слів, українці переможуть терористів, сепаратистів та інших ворогів.

Звернення учасників мирної ходи до Президента України, Верховної Ради та Кабміну зачитав голова батьківського комітету солдат АТО Ярослав Мудрик. Протягом місяця від представників влади вимагають законодавчо визнати терористичними організаціями так званих ДНР та ЛНР, усіх організованих озброєних бандитських груп, що чинять злочини на українській землі. До кримінальної відповідальності, зокрема, в порядку заочного провадження, закликають притягнути осіб, які перебувають у розшуку, замовників, винуватців, виконавців та причетних до розстрілу Небесної Сотні, катувань та знущань під час подій Євромайдану, усіх військових та цивільних посадовців, винних та причетних до трагедії під Іловайськом та іншими населеними пунктами в зоні бойових дій, винних у розвалі та розкраданні майна і озброєння ЗСУ. Також вимагають запровадити воєнний стан у межах українських територій, окупованих російськими агресорами та озброєними терористами, а також тих, що знаходяться під обстрілом, або стосовно яких є загроза окупації та воєнного стану.



Учасники ходи також звернулися до міжнародної спільноти – ООН та Ради Європи, Європарламенту та керівництва усіх країн, які усвідомлюють загрозу поширення тероризму з клопотанням об’єднати зусилля усіх структур та небайдужих людей з метою недопущення у майбутньому кривавих терактів, що трапилися на сході України та у Парижі. Міжнародну спільноту просять невідкладно визнати терористичними організаціями так звані ДНР та ЛНР, не допустити замороження неоголошеної війни на сході України, надати нашій державі всю необхідну військову, невійськову, матеріально-фінансову, гуманітарну допомогу для найшвидшої ліквідації вогнища світового тероризму.

Звернення, згідно зі згодою учасників акції, передадуть в Адміністрацію Президента.

Завершили мирну ходу спільним виконанням Державного Гімну України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus