USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Колону «Світязя» сприйняли за миротворців ООН

25 Грудня 2014 11:43
Бійці роти спецпризначення МВС «Світязь» вирушили на бойове завдання. Хлопці повністю екіпіровані не гірше миротворчих військ ООН, каже начальник УМВС Волинської області Петро Шпига.

Очільник волинських правоохоронців взяв участь у зборах Благодійного фонду «Волинь 2014» і подякував їм за допомогу. Адже на матеріально-технічне забезпечення роти спеціального призначення МВС «Світязь» фонд витратив близько півмільйона гривень.
Спільними зусиллями вдалося забезпечити бійців усім необхідним. Адже під час боїв у Іловайську все їх забезпечення було знищене. А з 40 бійців додому повернулося 33. В першому бою загинув Володимир Іщук. Донедавна ще шестеро службовців «Світязя» значилися в списках зниклих безвісти. Та нещодавно стало відомо, що п’ятьох з них опізнали за результатами ДНК-експертизи, вони були поховані як невідомі солдати. Нині рідні їх забирають додому. Щодо шостого тіла бійця, відомо, що начебто воно поховане у Вінниці.

«Після Іловайська з 40 чоловік повернулося 33. Ми захоронюватимемо ще 6 чоловік. Ми відновлювали все з нуля. Повернулися додому голі-босі, фактично тільки в своєму одязі. І допомога фонду - це медикаменти і ремонт автомобілів, і нашого БТРа. Наші військові зараз майже в котлі. Коли колона «Світязя» до них заїхала, то їх прийняли за миротворчий загін ООН. Бо в колоні, яка рухалась туди, були і джипи, і дубль-кабіна, і броньовики, і БТР. Виглядали вони досить солідно. І думаю це дасть змогу врятувати їх життя», - каже Петро Шпига.

Голова правління фонду Петро Пилипюк розповів, що йому вдалося поспілкуватися з бійцями «Світязя» незадовго до відправки в зону АТО: «Вони пройшли Іловайськ. І коли я спитав: «Ви знову вертаєтесь?», то вони відповіли «Як не ми, то хто?» Це гордість нашої нації, це ті люди, за яких треба молитися, щоб вони живими повернулися».

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, роті «Світязь» передали БТР, а згодом – броньоване авто з найвищим класом захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus