USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Коли день стискається у шалену мить: ДУК. Повернення з Пісків. ВІДЕО

18 Квітня 2015 11:17
Бійці "Правого сектора" повернулися з Пісків у місце своєї постійної дислокації. Про це повідомляє ДУК- Правий сектор.

Дев'ять місяців ДУК тримав оборону у селищі Піски донецької області. Хлопці самотужки зміцнювали позиції, будували траншеї.

У цьому відеосюжеті - ритм та емоції тої шаленої миті, (бо день стискається у мить), коли зустрічаєш з перемогою наших героїв, легендарних бійців Добровольчого Українського Корпусу Правого Сектору. Так - саме з перемогою!



"Колона машин під гудки і вітальні крики в`їжджає через КПП бази. Хлопці - закіптюжені, обвішані трофейною зброєю з ніг до голів, ще гарячі після вранішнього бою - невгамовні правосєки зранку полювали на ворожий танк, що тільки дуло з укриття насмілювався висунути. Позицію "ДОМ" відразу після від`їзду наших рознесли вщент.

Армійці плакали. Особовий склад армійських бригад за час війни добре вивчив алгоритм здачі командуванням АТО стратегічно важливих пунктів: Іловайськ, Дебальцеве, аеропорт, - десятки, сотні загублених життів... Але у них - своє командування і свої накази. Для нашого ж командування життя цих хлопців, що зараз повертаються нарешті додому, на базу, - дорогоцінні. Тут один - вартий сотень. Адже саме вони дев`ять довгих місяців тримали Піски, пережили ГРАДи, мінометні обстріли, танкові атаки." – пише керівник інформаційного центру ДУКу “Правий сектор” Алла Мегель.

Командир штурмової роти 5-го окремого батальону ДУК ПС Олександр Карась напередодні заявив, що покинути Піски бійців Правого сектору змусило керівництво країни, а тому наслідки цього будуть на совісті керівників.

"Ну от і все - прощавайте ‪#‎Пєскі. Майже девять місяців ми вгризались тут в землю, тримали цей клятий рубіж. Ця земля рясно полита нашою кров'ю і потом. Тут ми навчили себе поважати і змусили з нами рахуватись. Тут хлопчаки перетворились на справжніх чоловіків. І взагалі, ще багато тут... Тепер хай попробують без нас. Прийшов час розставити все і всіх у відповідні пози. Хай нарешті всі побачать, що ПС не потрібна армія з ії генералами, а от армії без нас не обійтись. Шкода, що при цьому постраждають прості солдати, але що маємо то маємо. Ми свою задачу виконали, а піти з позицій нас змусило керівництво країни і всі жертви будуть на їх совісті." - пише він у Фейсбуці.

Зі слів командира корпусу Андрія Стемпіцького, цілком можливо, що бійці передислокуються в іншу ділянку на лінії фронту, де їх ще чекатиме не один бій і не одна перемога. При чому він зазначає, що це буде «зовсім скоро».

«Хочу припинити дискусії навколо виходу наших підрозділів з Пісків. Це не рішення генштабу, не наказ генералів, не розпорядження президента, не прохання обсє тощо. Це військове рішення командування ДУК ПС. Війна не тільки у Пісках. Фронт великий, ворога багато. Наші воїни здобудуть ще не одну перемогу на різних ділянках фронту. І не десь колись, а досить скоро. Воїнам-армійцям Божої допомоги на позиціях. І ще, ми всі - "Правий Сектор" - військово-політичний рух! Тому наша Перемога не за горами над внутрішнім і зовнішнім ворогом! Слава Україні! Не сприймайте близько до серця інформаційні вкиди. Ми такі, які були», - написав він.

Нагадаємо, наприкінці березня Правому сектору та іншим добровольчим батальйонам, які не входять до складу ЗСУ і Нацгвардії, керівництво сектору «М» дало наказ покинути зону АТО.

3 квітня бійці Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» прийняли рішення вступити на контрактну службу в Збройні сили України.

Провідник Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» Дмитро Ярош офіційно став радником головнокомандувача Збройних сил України Віктора Муженка.



Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Андрій Денисенко, який, до слова, написав заяву про вихід із фракції, заявив, що в Україні стартував процес знищення добровольчого руху.

На підтвердження його слів можна навести цитату президента, який сказав: «Я не допущу, щоб у губернаторів були свої «кишенькові» збройні сили».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus