USD 39.50 39.95
  • USD 39.50 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучан вчили фехтуванню, щоб підтримати бійців

16 Квітня 2015 18:45
Під час Великодніх свят, 12 і 13 квітня волонтери «Автомайдану України» знайомили лучан зі східною і західною культурами фехтування, щоб підтримати наших бійців.

Вдалося зібрати 2063 гривні.

Автомайданівець Олексій Дмитрієв, який входить в КР «Лучеськ», розповів, що ідея організувати таку акцію виникла після того, як вони шукали кошти на пальне, щоб відправитися на схід.

«Крім стрільби з лука і фехтування, у нас були хлопці зі «Святого Грааля» з музичними інструментами, також провели невеликий майстер-клас з дудками. Всі цікавилися, що відбувається. А як дізнавалися, що ми навчаємо фехтуванню, що тут можна постріляти з лука, то відразу підходили. Звісно, переважно гроші на армію приносили дорослі, бо діти приходили переважно так», - розповідає Олексій.

Під час акції був присутній тренер з японського фехтування «Кендо» Роман Яковлюк.

Волонтер розповідає, що така ідея йому відразу сподобалася, бо окрім того, що вони зібрали кошти бійцям, ще й отримали колосальне задоволення від спілкування з людьми.

«Я викладаю японське фехтування вже два роки. І для втілення такої ідеї нам не знадобилося багато часу. Навпаки – ми отримали більше. Думаю, найближчим часом ми знову проведемо щось подібне. І врахуємо всі свої прорахунки», - зазначив він.

«Автомайдан України» висловлює подякую Віктору Іщуку зі «Святого Грааля», Валентині Кіренковій, Дмитру Березюку та всім лучанам за небайдужість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus