USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі волонтери здали на переробку понад 270 кг кришечок

30 Вересня 2015 09:34
Перші кілограми кришечок, зібраних на протези бійцям, здали на переробку 29 вересня. І це лише перші краплинки рясного благодійного «кришечкового» дощу, - повідомляють організатори акції.

Нагадаємо, в червні цього року учасники всеукраїнського проекту «Let'sdoit, Ukraine» спільно з Благодійним фондом «ОВЕС» (Київ) оголосили у Луцьку збір кришечок від напоїв для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО.

«Протягом літа ми шукали переробника неподалік Луцька, щоб не везти кришечки в Бровари й не витрачати на це зайві ресурси. І нам це вдалося. Відтепер офіційним партнером і переробником зібраних у Луцьку кришечок буде ТзОВ «Інвідвтор», потужності якого розміщені в селі Зміїнець», - заявляють волонтери.

«Кришечки від вас я отримав лише сьогодні, але вже кілька місяців спостерігаю перебіг акції в Луцьку. Мої діти й діти моїх знайомих збирають. Усім подобається як процес, так і його благодійна мета», - розповідає керівник підприємства-переробника Денис Мазаєв.

Щоправда, зазначає ініціатор збору та волонтерка Юля Камінська, переробник прийняв першу партію кришечок, аби спробувати їх переробити, подивитися, як спрацює обладнання з цією новою для нього сировиною. Після чого, переробник повідомить, чи дані кришечки йому «смакують».

Як зазначає Камінська, на цьому етапі функції волонтерів «Let'sdoit, Ukraine» тимчасово виконані. Кошти за здані кришечки (а це близько 2700 гривень) переробник має переказати безпосередньо на рахунок Благодійного Фонду «ОВЕС», який і буде закупляти протези бійцям.

Проте, це лише перші результати роботи Луцька та Волинської області в рамках Всеукраїнської акції. Волонтери закликають учасників продовжувати збирати кришечки. Але, разом із тим, просять допомоги із транспортуванням кришечок на склад, оскільки просто фізично не встигають охопити ті об’єми збору, які забезпечує луцька громадськість. Своєю чергою, обіцяють забезпечувати агітаційними листівками й інформаційною підтримкою.

«Якщо ви маєте можливість самостійно привезти нам кришечки – це чудово! Бо вас, активних збирачів - тисячі, а нас, волонтерів, лише п’ятеро. Телефонуйте, домовимося про зустріч», - просить Юля Камінська.

Контактні номери волонтерів зі збору кришечок: +380503704013 (Олена), +380977714651 (Софія), +380633714720 (Юля).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus