USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мовою цифр: владці Волині найменше хочуть захищати Батьківщину

27 Лютого 2015 12:14
На Волині й досі мають місце випадки, коли практично все чоловіче населення виїздить до найближчого лісу, бо в селі… здійснюють оповіщення. Саме так трапилося у Малій Глуші Любешівського району, про що й озвучили під час розширеної наради голови облдержадміністрації з головами райдержадміністрацій, районних рад та військовими комісарами, - повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Отож, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, із першою хвилею волиняни фактично не впоралися: якщо військо потребувало 1254 військовозобов’язаних, то захищати рідну землю від агресора пішло лише 983-є. Не виконали й завдання щодо офіцерів: 117 із 141. А це – 83%. Водночас, 4 тисячі потенційних військових з Волині взагалі зникли.

Військові комісари нарікають на представників місцевого самоврядування, особливо на сільських та селищних голів, які фактично відмовляються здійснювати оповіщення, та навіть повідомляють односельчан, коли саме вручатимуть повістки. Зрозуміло, що місія представників влади глибинки – не з найприємніших, одначе того вимагає закон і безпека країни.

- Кличте сільських голів до себе на розмову, – наголосив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. – Показуйте закон і розповідайте, яку відповідальність він передбачає.

Загалом, на медичний огляд за станом на 24 лютого цього року прибули 5 тисяч 814 чоловіків. Придатними до військової служби виявилися лише 44 %, а це – 2 тисячі 69 осіб, непридатними – 34%, тобто тисяча 565 осіб, відстрочку на лікування дістали 10% – 456 чоловіків, ще 41% (тисяча. 902 особи) направлені на додаткове медичне обстеження.

Якщо говорити про ситуацію в розрізі районів, то в лідерах – Маневицький та Любешівський. Саме тут із мобілізаційним завдання впоралися. Натомість на Володимир-Волинщині ситуація майже критична.

«Ми не можемо забирати на Любешівщині у матері останнього сина, бо у Володимирі-Волинському майстерно уникають мобілізації! – підкреслив Володимир Гунчик. – Якщо ми займатимемося пошуками причин такого явища, а не виконанням завдання у рамках 4-ї хвилі мобілізації, то завтра стрілятимуть у нас. А серед причин – надто пізно військові комісари почали співпрацювати з правоохоронцями та силовиками. Зрештою, за ухиляння від мобілізації законом передбачено відповідальність».

Що цікаво, найчастіше не бажають ставати на захист вітчизни… представники влади. Якщо говорити мовою цифр, то, до прикладу, на території Шацького району, лише одного депутата місцевого рівня мобілізували. Решта або ж виявляються непридатними, або ж узагалі не проходять обстеження. І це при тому, що вони мали би бути взірцем виконання законів. Саме у Шацькому та Любомльському районах ситуація найгірша.

Так, із 740 волинських обранців громади 540 оповіщено про необхідність пройти медогляд. Із них лише 298 пройшли відповідний огляд. Придатними до служби виявилися 24 депутати, 74 непридатні, 164 скерували на додаткове обстеження, а 242 взагалі не з’явилися проходити обстеження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus