USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині готують платформу для працевлаштування АТОшників. ОНОВЛЕНО

26 Березня 2015 16:29
Підприємці Волині хочуть об’єднатися в одну платформу, аби організовано допомагати учасникам АТО адаптуватися й працевлаштуватися.

Про це йшлося під час круглого столу на тему: «Соціальна адаптація демобілізованих бійців АТО та військовослужбовців», який відбувся сьогодні, 26-го березня, в Луцьку, у конференц-залі готелю «Україна».

Ініціював захід керівник Волинської територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Роман Романюк.

«Із 18-го березня розпочалася демобілізація, додому мають повернутися 35 тисяч військовослужбовців з усієї країни, їм потрібно створити умови адаптації, адже вони рік жили на війні, а це багато кому змінило життя назавжди. Ми плануємо створити платформу, аби об’єднати зусилля для їхньої адаптації», - розповідає політик.
Роман Романюк
Роман Романюк
Волинський медик, головний лікар КЗ «Луцький ЦПМСД» Ігор Гнетньов на власному досвіді знає, що таке «пекло» війни й наголошує, що військовими необхідно зараз займатися.

«Будучи 19-ти літнім юнаком я брав участь в бойових діях в Афганістані, я пройшов там «пекло» війни й знаю з власного досвіду, що це таке. Коли повернувся додому, то з рік мене усе дратувало. Втім, те, що відбувається зараз, трохи інше. Ми були інтернаціональними воїнами, а тут - ворог прийшов на нашу землю. Зауважу, що торік померло 38 афганців з Волині, а це не лише фізіологічні процеси, а й наслідок психологічних. Зараз ми отримуємо хлопців, які приходять на ротацію. Але війна продовжується, у багатьох - нерви не в порядку. Їм усім потрібна допомога. Спілкуючись з ними, я побачив, що хлопцям прикро дивитися на те, що одні воюють, а іншим - байдуже. Це їх найбільше вражає», - наголошує медик.
головний лікар КЗ «Луцький ЦПМСД» Ігор Гнетньов
головний лікар КЗ «Луцький ЦПМСД» Ігор Гнетньов
ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНЬ: ЯК ДОПОМОГТИ ВІЙСЬКОВОМУ ТА ЙОГО СІМ'Ї РЕАБІЛІТУВАТИСЯ

Зі слів заступника з комплектування Луцького міського об’єднаного військового комісаріату, майора Олександра Фурмана, - є випадки, коли військові повертаються й втрачають попереднє місто роботи.

«Якщо говорити за тих, хто був безпосередньо в зоні бойових дій, то їм потрібна і психологічна допомога й соціальна щодо працевлаштування. Звісно, державою передбачені відповідні посвідчення, пільги, але є ті, хто втратив роботу, коли повернувся додому. Тут потрібна допомога громади», - вважає Фурман.
Олександр Фурман
Олександр Фурман
Аби така платформа єдиної допомоги учасникам АТО була ефективна, вважає генеральний директор «Адреналін-сіті» Ірина Мордик, - її необхідно створити на базі обласної спілки афганців.

У підсумку, Роман Романюк пообіцяв підготувати спеціальну брошуру, в якій будуть контакти та адреси закладів, де учасники АТО зможуть отримати адаптацію чи безплатно відпочити.

Щодо платформи, то вирішили опрацювати усі запропоновані ідеї, продовжувати спілкування в робочому порядку й випрацювати концепцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus