USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

За лаштунками ДНР, - «сповідь» ополченця

26 Листопада 2014 07:00
Інформаційне агентство Волинські Новини віднайшло у соціально-орієнтованому ресурсі “Facebook” статтю, яка зсередини відображає ставлення окремих бойовиків терористичної організації ДНР до подій на територіях українського Донбасу, окупованого російсько-терористичними угрупованнями.

Так, автор статті пише: “Сьогодні на вулиці до мене звернувся ДНР-овець і попросив вказати, де у місті знаходиться комендатура. Я повинен був проходити повз, тому запропонував йому пройти разом зі мною, так як завжди намагаюсь скористатися можливістю погомоніти з людьми «з того боку» (якщо це спілкування не у підвалі СБУ, зрозуміло).

Очевидно, що і мій супутник сам знемагав від відсутності співрозмовника, так як я практично нічого і не питав, а всю дорогу говорив він сам. Вірогідно, причиною цьому стала неабияка кількість спиртного, яку дещо раніше прийняв мій супутник, бо пересувався він, хитаючись, а мова дещо запліталась.

Не буду передавати всю розмову, а лише коротко викладу, що мені розповів «ополченець». Сам він - з міста Липецька (на вигляд йому років 25-30, камуфляж без знаків розрізнення, особа, скажімо так, не спотворена інтелектом, я б навіть сказав – тупувата, але я не фізіогноміст і можу помилятися). Тут він воює з літа. Сказав: «поцілував вдома рідних і поїхав воювати». У Донбасі йому дуже сподобалося, і природа, і міста, особливо Донецьк, але скаржився на нашу осінню погоду. Не очікував, що так холодно восени, особливо – вітри. Я сказав, що така погода для тутешнього регіону - це нормально, та й це ще квіточки порівняно з тим, що зазвичай тут буває у період між Хрещенням і Стрітенням. Виявилось, що нетверезим товариш був по причині отримання забезпечення, за яким учора їздив до Донецька (?, але я не розпитував).

Сказав, що у Липецьку життя прекрасне, дуже багато роботи, знайти її там взагалі немає проблем. Приїхало багато біженців з України, але їх там не особливо люблять, бо ведуть себе як бидло, тут же – люди хороші.

Основний лейтмотив нашої бесіди, а вірніше його монологу, так як я здебільшого мовчав, бо після комендатури все-таки хотів вирушити далі у своїх справах, а не залишитися там в камері після не зовсім обережних питань, – велике розчарування у війні. У всіх прошу вибачення за цитату, але її неможливо замінити ніяким аналогом, результат війни, зі слів мого співрозмовника, це те, що замінили «х...й на х...й».

«За що ми воювали?! Навіщо я сюди приїхав?! » – кілька разів патетично вигукнув житель Липецька, і пішли скарги на "козаків", які займаються віджиманням автомобілів у населення і тотальним грабунком.

Сказав, що днями вони затримали групу козаків-грабіжників і хотіли їх розстріляти, але приїхали великі боси і затриманих наказали звільнити і відпустити. Скаржився на цивільну адміністрацію, кажучи, що їх руками прибирають колишніх керівників і бізнесменів (розповів про свою особисту участь у розстрілах та вивезенні трупів) для того, щоб на їх місце стали інші, ще більш гірші: «Хіба за цим я сюди їхав?».

«Знаєш, адже ДНР тут вже ненавидять» – відкрив він мені велику військову таємницю. Не думаю, щоб хтось із цивільних ризикнув би озброєному ополченцю щось сказати про ненависть. Може, це такі бесіди ведуться усередині ополчення між «місцевими» і «відпускниками». Не можуть же «місцеві» не помічати результатів «прекрасного російського світу» і не знати, чия артилерія лупить по житлових будинках, підприємствах та інфраструктурі, і що вивозять на зворотному шляху вантажівки путінського конвою. Дійсно, хіба за це вони боролися?

Ми вже підходили до комендатури, коли співрозмовник, мабуть, бажаючи мене підбадьорити, аби я не прийшов у надмірний відчай від усього почутого і остаточно не втратив віри у світле майбутнє, сказав, що на цих вихідних з РФ мають прибути серйозні люди для наведення порядку і що найближчим часом ситуація покращиться. Ми вже стояли на ганку комендатури. Видно було, що ополченець нарешті знайшов «вільні вуха» і був би щасливий ще поспілкуватися. І мені було цікаво послухати, особливо, про останню інформацію, хто приїжджає і навіщо, але вести таку бесіду серед озброєних ДНР-івців, які бігали туди-сюди, було нерозумно і я попрощався.

А тепер думаю: «Ех, я роззява, треба було запропонувати йому піти пивка попити - ось тобі і привід, і обстановка». Так, не годжуся я ще в розвідники”– резюмував автор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus