USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Про долю полоненого офіцера Фураєва або 18 обмін, в який його не включили

28 Серпня 2015 08:22
12 українських полонених вчора, 27 серпня, повернулися додому. Але в полоні окупантів ще залишається 167 наших бранців. Їхні рідні не втрачають надії навіть тоді, коли від полонених немає звістки більше року. Про долю одного з таких бранців - волинянина Сергія Фураєва - в матеріалі каналу 24.

Нагадаємо, майже рік перебувають у неволі двоє бійців з Волині - Сергій Фураєв та Артем Комісарчук. За останній місяць, їх декілька разів обіцяли звільнити, але в останній момент плани бойовиків змінюються. Оббивання родиною та волонтерами владних кабінетів, де мали б посприяти обміну - поки до жодних результатів не привело.

Зі слів волинського волонтера Наталії Боярин, самі полонені бійці кажуть, що і не сподівалися на обмін, який відбувся вчора, 27 серпня.

"Черговий обмін...Чергове розчарування... А знаєте, що сказали б самі Фураєв і Комісарчук про це? А ми і не сподівались, адже це - 18 обмін, в який нас не включили.

Я багато часу провела з дочкою і сином Сергія, дівчинкою, яка не має уявлення, де тато та хлопчиком, якому так потрібен батько і який багато разів сьогодні відводив наповнені слізьми очі... Чому це переживають ці 2 сім'ї??? Чому не сім'я Порошенка чи Яценюка??? Чому наша "влада" так їх ігнорує, яке має право Юрій Тандит дзвонити до батька Фураєва і питати, чи можна, щоб в цей обмін хлопців не включали, а от в наступний - точно?", - йдеться у повідомленні.



Історія полону офіцера Фураєва розпочалася рік тому. Саме під час перегляду кадрів відео одного з сепаратистських ресурсів, де мешканці Єнакієвого б'ють та принижують українських полонених, батьки українського офіцера Сергія Фураєва дізналися, що їхній син у полоні бойовиків.

Найбільше батьки бояться, що їхнього сина, командира другого артилерійського дивізіону 51-ої механізованої бригади, можуть засудити до довічного ув’язнення в Росії. Сергій Фураєв був на Донбасі від початку війни. Пережив найзапекліші бої під Волновахою, Червонопартизанськом та Іловайськом. У полоні терористів – уже понад рік. Батьки кажуть, українська влада кілька разів збиралася його обмінювати. Та в останню мить прізвище Фураєва зникало зі списків.

Мені сказали, що вивезли його на обмін. Його мінятимуть на майора російської армії. Але виявилося так, що цього майора на обмін не дали. А вище керівництво нашої держави вирішило його віддати під суд військового трибуналу. І, відповідно, та сторона почала порушувати кримінальну справу проти Сергія,— розповідає батько полоненого.

Мати плаче цілими днями – від відчаю. Демонструє купу звернень, які назбирали за цей час. Каже, понад рік родина оббиває пороги чиновників, утім, отримує одні відписки.



Натомість в СБУ просять почекати: про обмін майора Фураєва та його підлеглого Артема Комісарчука досі домовляються з бойовиками. Та нині терористи висувають нові умови, які у відомстві не розголошують, але обіцяють їх виконати і звільнити наших бійців.

Ми робимо все, щоб його забрати. Але іноді навіть від так званих донецьких властей нічого не залежить. От кажуть - він офіцер. Його звинувачують у якихось там уявних вбивствах. І намагаються шантажувати. Зараз саме за цю двійку йде розмова. Їх будуть, можливо, намагатися судити. Але ми не приймаємо і не визнаємо жодних судів. І зробимо все, щоб їх забрати. І повірте, ми їх заберемо,— переконує Юрій Тандіт.

Юрій Тандіт каже, найчастіше обміни зриваються через бої або через те, що бойовики висувають додаткові умови. Тож батькам Сергія Фураєва більше нічого не залишається, як просто чекати і сподіватися, що скоро їх син таки повернеться додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus