USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Снайпера 51 бригади судять за самозахист?

14 Листопада 2014 15:10
Понад чотири місяці старшина роти снайперів 51 бригади Володимир Безносюк не може добитися правди. Він стверджує, що на нього і його бойових товаришів напали невідомі молодики на Сході України. І йому довелося, не інакше, як оборонятися, щоб зберегти своє життя і здоров’я та побратимів. Натомість, зараз йому висувають обвинувачення в особливо тяжкому злочині, - інформує Громадське.Волинь.

Володимир Безносюк розповідає, що виїхав із зони бойових дій на ремонт КАМАЗів. Опинившись у селищі Межова, що на Дніпропетровщині, побачив групу із 20 молодиків, поведінка яких була наступального характеру.

«Десь було початок четвертої ночі, був напад більше 20 молодих чоловіків 1990-94 років народження, ніби як азербайджанці. Діяв згідно з уставом – захищав державне майно, табельну зброю, своє життя і здоров’я. Вони рухалися до машин, тому я їх відсікав справа і зліва. Пішло два рикошети – один в ногу і в легені. Мої хлопці ніби як не чули цього, чи просто злякалися. Підбігли до мене, коли я вже лежав поранений на землі. Я дав наказ заводити машини і так ми дісталися українського блокпоста», - розповідає волинянин.

Зі слів Володимира, на блокпосту їх зустріли «беркутівці». Але прийом їхній був агресивний.

«До 6 ранку змусили нас лежати на землі. Вони зірвали з форми шеврони, забрали кобуру, бронежилет, гроші – все. І віддали мене як невідому особу. І я на 3 місяці загримів в СІЗО у Дніпропетровську. Зараз випустили з-під варти. Півтора місяці пробув у Дніпропетровську без зарплати, харчування та іншого забезпечення. Покинули мене напризволяще. Зараз мені «шиють» 294 і 128 статті ККУ (хуліганство). Мені загрожує ув’язнення від 3 до 7 років. І ніхто мій вчинок не кваліфікує як самооборону. Проти мене 18 свідків – як з боку постраждалих, так і з боку нападників. Усе проти мене. Я б’юся як риба об лід і все марно», - каже військовий.

Водночас, зі слів Володимира, є двоє свідків, які можуть підтвердити його невинуватість Володимира. Але один із них дезертирував, а свідчення іншого прокурори не беруть до уваги.

«Крім того, у перший день як я потрапив у СІЗО, передзвонили батькам і сказали вислати гроші, бо до ранку я не доживу. Батьки взяли кредит, поставили квартиру на продаж. Заплатили більше 50 тисяч гривень», - з сумом констатує боєць 51 бригади.

Отже, доля волинського снайпера тепер у руках Феміди. Чи буде її рішення справедливим – покаже час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus