USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

США буде нарощувати військову допомогу Україні

24 Листопада 2014 11:00
Адміністрація президента США Барака Обами нарощуватиме військову допомогу Україні і сподівається, що конгрес США виділить на ці цілі додаткові кошти з бюджету. Про це повідомили американські офіційні особи, які проводили брифінг згідно з підсумками поїздки віце-президента Джозефа Байдена в Марокко, Україну та Туреччину, - інформує УНІАН з посиланням на ТАСС.

"Ми розширюємо наше сприяння Україні в галузі безпеки, - сказав один з американських представників. - Туди вже доставлені перші з наших радарів для виявлення і придушення мінометних розрахунків, ще кілька будуть там найближчим часом. Ми також направляємо (в Україну) надлишки військового спорядження і техніки, зокрема (армійські позашляховики) "Хамві" та інші машини. Ми вже виділили на ці цілі $100 мільйонів і сподіваємося, що зможемо витратити ще десятки мільйонів на підготовку (українських військовослужбовців).

Ми обговорюємо з конгресом питання про те, щоб ці кошти були в нашому розпорядженні".

У той же час, кажучи про фінансово-економічну допомогу Україні, американські офіційні особи підкреслили, що вона повинна надходити від багатьох країн і міжнародних організацій. "Ми самі не можемо забезпечити її в достатньому обсязі. Нам потрібна участь МВФ і європейців", - визнав один з представників адміністрації Барака Обами.

Його колега, який також виступив на брифінгу, додав, що подібна допомога Україні може бути надана лише після того, як в країні завершиться формування уряду і розпочнеться програма реформ.

Що стосується військової допомоги Києву, то про її розширення Вашингтон оголосив ще напередодні поїздки Джо Байдена. У Москві відразу ж заявили, що якщо йтиметься про постачання наступальних бойових озброєнь, то це стане порушенням Женевських домовленостей щодо України від 17 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus