USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Терористи визнали, що не зможуть захопити Донецький аеропорт і Щастя

23 Листопада 2014 22:00
Пропозиція терористичної "ДНР" про створення демілітаризованої зони в Донецькому аеропорту та Щасті є по суті визнанням неспроможності бойовиків захопити ці території. Про це повідомляє «Есперсо.ТВ».

Так званий віце-спікер "Народного совєта" терористичної організації "ДНР" Денис Пушилін зробив для російських ЗМІ кілька гучних заяв. Окрім стандартних звинувачень у небажанні вести переговори на адресу Києва, претензій на всю територію Донецької області та антиамериканської риторики, "віце-спікер" висловив ідею про створення на території Донецького аеропорту та міста Щастя демілітаризованої зони, де мали б знаходитися виключно представники ОБСЄ.

«Одна з наших пропозицій - територію аеропорту зробити демілітаризованою зоною. Щоб і вони (українські війська, - ред.) звідти пішли, і ми не заходили. А туди б зайшли ОБСЄ з контролерами, припустимо, і нашого боку, і збройних сил України», - заявив Пушилін. В такому випадку, як зазначив ватажок терористів, склалася б ситуація, коли «хто б не стріляв, вони будуть стріляти по представникам ОБСЄ».

Як відомо, попри мінські мирні домовленості, терористи не припиняють спроб захопити Донецький аеропорт. Перша така спроба була ще в травні і вартувала терористам та російським найманцям сотень життів. Після мінських домовленостей атаки терористів на аеропорт, який на той час перетворився на руїни, лише посилилися. Але кожного разу терористи отримували відсіч від українських десантників, яких за це прозвали "кіборгами". На сьогоднішній день єдиним остаточно не зруйнованим об'єктом аеропорту залишається лише злітна смуга, що впритул підходить до позицій українських військ в селі Піски, що є передмістям Донецька.

Другою територією, яку безрезультатно намагаються захопити терористи є місто Щастя в Луганський області. Розташоване в 20 км від Луганська Щастя має надзвичайно важливе стратегічне значення, оскільки там розташована Луганська ТЕС, що входить до трійки найпотужніших електростанцій України. Крім того, Щастя є своєрідним ключем до північної частини області, саме через це містечко проходить головна автомагістраль, що з'єднує Луганськ з райцентрами Новоайдар та Старобільськ і далі з більшістю населених пунктів півночі області. Так само як і в ситуації з Донецьким аеропортом, обстріли Щастя не припинялися попри мінські мирні домовленості. Крім того, наступ терористів на трасі "Бахмутка", був викликаний в тому числі і спробою оточити Щастя, щоб врешті захопити його. Але єдиним локальним успіхом терористів на цій ділянці фронту стало захоплення блок-посту №32 на "Бахмутці", далі просунутися не вдалося.

Власне, сьогоднішня заява Пушиліна може означати тільки одне – терористи визнали власну неспроможність відвоювати ключові точки на лінії фронту, попри всі бравурні попередні заяви та постійні підкріплення з Росії у вигляді військової техніки та живої сили. І хоча Пушилін і продовжує заявляти претензії на всю територію Донецької області (що неодноразово говорили і інші ватажки терористів раніше), але виглядає це на тлі марних атак та постійних втрат в Донецькому аеропорту аж ніяк не переконливо.

Не менш дивними є і слова Пушиліна про "розширення влади ДНР" на всю територію області шляхом переговорів, адже з Пушиліним, як і його "босом" Олександром Захарченком українська сторона перемовин не веде і вести не збирається. І президент Петро Порошенко і прем'єр Арсеній Яценюк неодноразово заявляли, що принциповою є позиція про продовження переговорів у "женевському" форматі за участі України, ЄС, США та Росії. "Пушиліна, Захарченка сотовариші" ніхто в якості переговороспроможної сторони не розглядає.

З цієї ж причини українською владою навіть не розглядатиметься і пропозиція Пушиліна про створення демілітаризованих зон. От і залишиться вона лише визнанням власної поразки в битвах і за Донецький аеропорт і за Щастя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus