USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

У День миру лучани «творили» війну

21 Вересня 2014 17:10
Більше півсотні лучан зібралися в галереї мистецтв, аби через внутрішній світ зобразити на картині агресора, який тисне Україну. Так, майстер-клас для усіх охочих організував волинський художник світового рівня Микола Кумановський.

Майстер-клас під назвою «Передчуття громадянської війни» відбувся сьогодні, 21-го вересня у галереї мистецтв «Арт-Кафедра», що в СОК «Адреналін Сіті».

«Я хочу, аби мистецтво не було «лобовим сприйняттям», тобто, що бачу – те відтворюю. Кожен повинен пізнати себе із середини, відкрити внутрішнє бачення, світосприйняття і передати це на картину. Тому я і прийшов сюди, щоб молодь показала свою творчість, розкрилася, хочу їм у цьому допомогти», - розповідає у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Микола Кумановський.
Втім, він сказав, що не буде розкривати таємниць своєї майстерності, адже хоче, щоб за ним не повторювали, а творили по-справжньому.

Також звернувся до присутніх, аби вони через власну, внутрішню агресію зобразили іноземного агресора-Росію, яка посягає на нашу свободу і багатство. Додав, що форми можуть бути різними: хто намалює колорада, хто двоголову курку, сарану чи ще щось.

«Ми запросили саме Миколу Кумановського, бо це надзвичайно талановита людина, його картини кричать про ті проблеми, які є у сьогоденні. Окрім того, він - розумна людина, філософська, він надихає», - розповідає керуючий партнер мистецькою галереєю Леся Корсак.

До участі в мистецькому дійстві відгукнулася юна художниця Олена.

«Мені подобається Микола Кумановський, тому я і прийшла сьогодні сюди. А агресора зображу у вигляді змії, я не люблю змій і Росію, тому мій малюнок буде саме такої образності», - говорить лучанка Олена Дейна.
Після завершення дійства усі картини планують виставити окремою експозицією й підготувати брошуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus